Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Usnadní vaši volbu při nákupu potravin
Přehled článků

Aktuality

MŠMT: Podpoříme zdravější stravování ve školách

18.1.2017

Praha, 17. ledna 2017 - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) připravilo soubor opatření ke zlepšení školního stravování a výchově ke zdravému životnímu stylu žáků. Ministerstvo také legislativně upravilo možnosti dietního stravování na školách a omezilo dosud neregulovaný doplňkový prodej potravin ve školách.

Stále nevíme, co jíme

11.1.2017

Každý pátý výrobek není tím, za co ho spotřebitel podle obalu považuje. Hovězí nebo krůtí je vydáváno za jehněčí, hejk za tresku, olivové listy za oregano a olivový olej té nejnižší kvality za extra panenský.

Co nám bude chutnat v roce 2017?

4.1.2017

Francouzský časopis Elle à Table vybral pět hlavních trendů, které by mohly v roce 2017 ovlivnit kulinářský svět. Ten francouzský. Není ale vyloučeno, že některé z nich dorazí i do našich končin.

Plnotučným mlékem proti nadváze

27.12.2016

Plnotučné mléko funguje jako prevence nadváhy u dětí a zároveň je lepším zdrojem vitaminu D. Ten je nezbytný nejen pro zdravé kosti a zuby, ale i pro správné fungování většiny orgánů v lidském těle.

Sůl v šumivých tabletách

16.12.2016

V šumivých tabletách by sodík asi nikdo nečekal, pro ně je však nezbytný, bez uhličitanu sodného by se nerozpustily ve vodě.

Fandíme zdraví, to nás baví!

12.12.2016

Dne 8.12. proběhla tentokrát v Třeboňi další ze série interaktivních přednášek o správné výživě a pohybu žáků základních škol.

Jsou zpracované potraviny méně zdravé?

23.11.2016

Běžný spotřebitel bývá ovlivňován celou řadou předsudků. Na internetu se objevují diskuse o průmyslově zpracovaných potravinách a jejich vlivu na zdraví. Výrobky bývají často běžnými spotřebiteli posuzovány bez ohledu na jejich výživovou hodnotu již podle obrázku na obale.



 

 

Spolupracujeme s       

 
   

 

 






   
      Školní informační kanál  
     
    Zdravá školní jídelna Stop cukrovc e

Sekce nutričních terapeutů ČAS

SPZO 
      
   

 

Jihočeské zemědělské muzeum