Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Usnadní vaši volbu při nákupu potravin
Přehled článků

Aktuality

Nejezte a nepodávejte syrovou červenou řepu

15.2.2017

Takové doporučení dalo spotřebitelům a manažerům restaurací nedávno francouzské Generální ředitelství pro ochranu hospodářské soutěže a spotřebitelů DGCCRF.

E171: nebezpečí pro myši, riziko pro člověka?

8.2.2017

Francouzští vědci nedávno dokázali, že u myší, kterým bylo podáváno barvivo E171, běžně používané v potravinářském průmyslu, se objevily poruchy imunitního systému a tzv. prekancerózní léze, které signalizují vznik nádoru.

Fabio Produkt spol. s.r.o. má svou první prodejnu

2.2.2017

Fabio Produkt, s.r.o. se sídlem v Holíně je ryze rodinná firma, která více jak 25 let vyrábí rostlinné oleje vysoké kvality v srdci Českého ráje. Dne 1. února 2017 se tato firma rozšířila o svoji první prodejnu.

Krevety: od lahodných až po nechutné

1.2.2017

S lehkou vůní moře, nasládlou chutí a růžovo-oranžovou barvou patří krevety k vyhledávaným lahůdkám, i když některé mají k dokonalosti daleko. Buď obsahují značné množství škodlivin, nebo mají nedostatky v chuti.

Superovoce nemá superúčinky

25.1.2017

Ovocné šťávy z brusinek, granátového jablka a plodů arónie (černého jeřábu), které nabízejí prodejny zdravé výživy a bio obchody, lákají spotřebitele na zdravotní benefity. Brusinkový džus má pomáhat proti zánětu močových cest, granátové jablko je údajně dobré na srdce a proti rakovině a arónie je přímo léčivý zázrak.

MŠMT: Podpoříme zdravější stravování ve školách

18.1.2017

Praha, 17. ledna 2017 - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) připravilo soubor opatření ke zlepšení školního stravování a výchově ke zdravému životnímu stylu žáků. Ministerstvo také legislativně upravilo možnosti dietního stravování na školách a omezilo dosud neregulovaný doplňkový prodej potravin ve školách.

Stále nevíme, co jíme

11.1.2017

Každý pátý výrobek není tím, za co ho spotřebitel podle obalu považuje. Hovězí nebo krůtí je vydáváno za jehněčí, hejk za tresku, olivové listy za oregano a olivový olej té nejnižší kvality za extra panenský.

Co nám bude chutnat v roce 2017?

4.1.2017

Francouzský časopis Elle à Table vybral pět hlavních trendů, které by mohly v roce 2017 ovlivnit kulinářský svět. Ten francouzský. Není ale vyloučeno, že některé z nich dorazí i do našich končin.



 

 

Spolupracujeme s       

 
   

 

 






   
      Školní informační kanál  
     
    Zdravá školní jídelna Stop cukrovc e

Sekce nutričních terapeutů ČAS

SPZO 
      
   

 

Jihočeské zemědělské muzeum