Červená čočka Lagris je velmi oblíbenou luštěninou. Její drobná červená zrnka se před přípravou nemusí namáčet a přitom se uvaří velmi rychle. V kuchyni má rozmanité použití – lze ji připravit jako přílohu k masu, je vhodná do pomazánek, salátů či do polévky. Je vhodná k zahuštění polévek, gulášů, zeleninových jídel či pyré. Nepostradatelná je především v indické kuchyni.
Nutriční hodnoty na 100 g výrobku:
Energie
|
348 kcal/1 476 kJ |
| Tuky: |
0.9 g |
| z toho SFA |
0.1 g |
| (z toho TFA) |
0.0 g |
| Sacharidy: |
60.0 g |
| z toho cukry |
3.7 g |
| (přidané cukry) |
0.0 g |
| Vláknina |
1.2 g |
| Bílkoviny |
25.0 g |
| Sůl |
< 0.01 g |
Složení výrobku:
čočka drobnozrnná červená loupaná půlená
Návod k přípravě:
Čočku přebereme a propláchneme. Vložíme do neosolené vlažné vody. Vaříme do změknutí. Solíme dle chuti těsně před úplným změknutím.
Datum certifikace:
1. 5. 2018