Jídelníčky 10. 10. 2019 | Bc. Lucie Uhlířová, Dis.Bc. Lucie Uhlířová, Dis.

Jídelníček pro bezlepkovou dietu

Lepek (gluten) se přirozeně vyskytuje ve většině obilovin jako je pšenice, oves, žito, ječmen. Zhruba jedno procento populace trpí onemocněním zvané celiakie. Vyžaduje doživotní dodržování bezlepkové diety stejně tak jako při citlivosti či alergii na lepek. Jsou to tři různá onemocnění s podobnými projevy. Lidé pak musí z jídelníčku vyřadit obilniny a výrobky z nich, které lepek vyskytují.

Chci číst celý článek
Pro přečtení celého článku musíte být registrováni:


Chcete se účastnit našich soutěží? Nezapomeňte vyplnit i nepovinné údaje:
Ochrana proti spamovacím robotům. Odpovězte prosím na následující otázku: Jaký je letos rok?



Mohlo by vás také zajímat: