Suroviny
salát ledový | 60 g |
salátové brambory | 500 g |
pomeranče | 160 g |
cibule červená | 80 g |
tatarská omáčka | 60 g |
pepř | 1 g |
sůl | 1 g |
Postup
Do mísy dáme uvařené brambory nakrájené na větší kostky. Ledový salát natrháme nahrubo. Z pomerančů odkrojíme slupku až na dužinu. Postupně vykrajujeme měsíček za měsíčkem. Do mísy přidáme vyfiletovaný pomeranč a nasekanou cibuli. V misce smícháme tatarskou omáčku, sůl, pepř a vymačkanou šťávu ze zbytků pomeranče. Připravené brambory zalijeme tatarkovým dresinkem a dobře promícháme.
výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
2 porce | ||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 358,2 | 83,1 | 716,4 | max 550 kcal/porci |
bílkoviny | g | 6 | 1,4 | 12 | - |
sacharidy | g | 58 | 13,4 | 115,9 | - |
z toho cukry | g | 11 | 2,6 | 22,1 | - |
tuky | g | 13 | 3 | 26,1 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nasycené mastné kyseliny (SAFA) | g | 1 | 0,2 | 2,1 | ≤ 2 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0,1 | 0 | 0,2 | ≤ 0.15 g/100 g |
vláknina | g | 6,3 | 1,5 | 12,6 | ≤ 1.4 g/100 g |
sůl | g | 1,1 | 0,3 | 2,2 | ≤ 0,875 g/100 g |
přidaný cukr | g | 1,5 | 0,4 | 3,1 | ≤ 2,5 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (pokrmy určené k přesnídávce, lehkému obědu a pod).