Suroviny
dýně | 150 g |
salátové brambory | 600 g |
listový špenát | 200 g |
cibule | 50 g |
majonéza | 60 g |
citrónová šťáva | 10 g |
olej | 15 g |
česnek | 5 g |
pekanové ořechy | 30 g |
pepř | 1 g |
sůl | 3 g |
Postup
Dužinu dýně nakrájíme na kostky a upečeme nasucho v troubě při 180°C doměkka. Na oleji necháme zesklovatět na nudličky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme nasekaný česnek a listy špenátu. Osolíme a opepříme. Orestujeme, až se odpaří veškerá tekutina. Uvařené brambory nakrájíme na hranolky a přidáme ke špenátu. Prohřejeme. Přidáme upečenou dýni, majonézu, citronovou šťávu a vše lehce promícháme. Salát servírujeme teplý, posypaný ořechy.
výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
3 porce | ||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 429 | 114.5 | 1 287 | max 550 kcal/porci |
bílkoviny | g | 7,2 | 1,9 | 21,6 | - |
sacharidy | g | 43,4 | 11,6 | 130,3 | - |
z toho cukry | g | 2,7 | 0,7 | 8,2 | - |
tuky | g | 27,5 | 7,3 | 86,6 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 2,6 | 0,7 | 7,7 | ≤ 2 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0,1 | 0 | 0,2 | ≤ 0.15 g/100 g |
vláknina | g | 5,7 | 1,5 | 17,1 | ≥1.4 g/100 g |
sůl | g | 1,3 | 0,4 | 4,03 | ≤ 0,875 g/100 g |
přidaný cukr | g | 0,6 | 0,2 | 1,7 | ≤ 2,5 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (pokrmy určené k přesnídávce, lehkému obědu a pod).