Suroviny
tortilla celozrnná | 4 ks |
tuňák ve vlastní šťávě | 180 g |
avokádo | 300 g |
rajče | 50 g |
česnek | 10 g |
červená cibule | 50 g |
olivový olej | 10 g |
šťáva z limetky | 10 g |
sůl | 2 g |
pepř | 1 g |
Postup
Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a vidličkou rozmačkáme. Cibuli nasekáme najemno, rajčata nakrájíme na malé kousky, stroužek česneku prolisujeme nebo rozetřeme a přidáme lžíci olivového oleje. Vše promícháme vidličkou, osolíme špetkou soli, okyselíme limetkovou šťávou a podle chuti opepříme. Každou z tortill potřeme guacamole, rozdělíme tuňáka a zavineme.
Tip: tortilly před podáváním pokropíme troškou vody, naskládáme je na sebe, zabalíme do alobalu a před plněním směsí je nahřejeme v troubě.
výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
4 porce | ||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 413 | 191 | 1 650 | max 550 kcal/porci |
bílkoviny | g | 18 | 8,2 | 70,3 | - |
sacharidy | g | 41 | 18,9 | 162,2 | - |
z toho cukry | g | 3 | 1,2 | 10,7 | - |
tuky | g | 19 | 8,8 | 75,6 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 3 | 1,4 | 11,7 | ≤ 2 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0.15 g/100 g |
vláknina | g | 9 | 4 | 34,6 | ≥ 1.4 g/100 g |
sůl | g |
1,22 |
0,565 | 4,872 | ≤ 0,875 g/100 g |
přidaný cukr | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 2,5 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (pokrmy určené k přesnídávce, lehkému obědu a pod).