Suroviny
tortilla celozrnná | 4 ks |
sýr feta | 150 g |
rajčata | 500 g |
bazalkové listy | 40 g |
cibulka | 50 g |
olivový olej | 20 g |
balzamikový ocet | 20 g |
mořská sůl | 2 g |
třtinový cukr | 20 g |
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C. Tortilly rozkrojíme na osminky, potřeme olejem, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 5 minut, nebo dokud nejsou křupavé. Rajčata, na kostičky nakrájený sýr, bazalku, cibulku, olej, ocet a cukr dáme do mísy a zlehka promícháme. Osolíme. Ochucená rajčátka přendáme do mističek nebo kelímků a podáváme se zapíchnutými opečenými osminkami tortill.
Tip: tortilly před podáváním pokropíme troškou vody, naskládáme je na sebe, zabalíme do alobalu a před plněním směsí je nahřejeme v troubě.
výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
4 porce | ||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 420 | 160 | 1 680 | max 550 kcal/porci |
bílkoviny | g | 13 | 4,8 | 51 | - |
sacharidy | g | 44 | 16,8 | 176 | - |
z toho cukry | g | 13 | 4,9 | 51 | - |
tuky | g | 21 | 8 | 84,2 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 7 | 2,5 | 26,8 | ≤ 2 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0.15 g/100 g |
vláknina | g | 6 | 2,3 | 24,4 | ≥ 1.4 g/100 g |
sůl | g |
2,4 |
0,873 | 9,19 | ≤ 0,875 g/100 g |
přidaný cukr | g | 5 | 1,9 | 20 | ≤ 2,5 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (pokrmy určené k přesnídávce, lehkému obědu a pod).