Suroviny
salátové brambory | 400 g |
vařená cizrna | 60 g |
červená cherry rajčátka | 100 g |
žlutá cherry rajčátka | 100 g |
šalotka | 50 g |
čerstvý kopr | 20 g |
majonéza Hellmann´s | 60 g |
hořčice Hellmann´s | 10 g |
ocet | 15 g |
pepř | 1 g |
sůl | 2 g |
Postup
Brambory očistěte a uvařte ve slupce v osolené vodě. Sceďte, nechte vychladit a nakrájejte na větší kusy.
Brambory přendejte do mísy a přidejte cizrnu a na půlky nakrájená rajčátka. Majonézu smíchejte s hořčicí, octem, solí, pepřem a nasekanou šalotkou. Dresink opatrně vmíchejte do salátu, nechte odležet a pak servírujte s koprem.
výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
2 porce | ||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 451,5 | 110,4 | 902,9 | max 550 kcal/porci |
bílkoviny | g | 8,5 | 2,1 | 17,1 | - |
sacharidy | g | 52 | 12,7 | 104 | - |
z toho cukry | g | 6,5 | 1,6 | 13,1 | - |
tuky | g | 24,3 | 5,9 | 48,6 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 1,9 | 0,5 | 3,9 | ≤ 2 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0,1 | 0 | 0,2 | ≤ 0.15 g/100 g |
vláknina | g | 7,5 | 1,8 | 15 | ≥1.4 g/100 g |
sůl | g | 1,4 | 0,3 | 2,85 | ≤ 0,875 g/100 g |
přidaný cukr | g | 1,1 | 0,3 | 2,2 | ≤ 2,5 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (pokrmy určené k přesnídávce, lehkému obědu a pod).