Suroviny
tortilla celozrnná | 4 ks |
paprika žlutá, zelená, červená | 240 g |
maso - krůtí prsa | 400 g |
cibule | 50 g |
olej řepkový | 15 g |
limetková šťáva | 10 g |
smetana zakysaná light | 60 g |
koriandr nať | 10 g |
paprika sladká mletá | 1 g |
cibule sušená | 1 g |
chilli koření | 1 g |
kmín římský | 1 g |
cukr | 3 g |
sůl | 1 g |
pepř | 1 g |
Postup
Oloupanou cibuli nakrájíme na dílky, omyté a jádřinců zbavené papriky nakrájíme na proužky, maso na nudličky. Vše nasypeme do pekáčku, přidáme koření fajitas, olej, zlehka promícháme (nejlépe rukama) a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut. Hotovou směsí plníme tortilly, které jsme si předem nahřáli (viz. tip). Podáváme se lžičkou zakysané smetany a dílkem limetky.
- Domácí fajitas: 1 g chilli koření, 1 g červené nepálivé papriky, 1 g sušené cibule, 1 g římského kmínu, 1 g pepře, 1 g soli soli, 3 g cukru
- Tip: tortilly před podáváním pokropíme troškou vody, naskládáme je na sebe, zabalíme do alobalu a před plněním směsí je nahřejeme v troubě.
výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
4 porce | ||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 384 | 146 | 1 537 | max 550 kcal/porci |
bílkoviny | g | 30 | 11,5 | 120,6 | - |
sacharidy | g | 38 | 14,6 | 153,3 | - |
z toho cukry | g | 6 | 2,2 | 23,2 | - |
tuky | g | 11 | 4,6 | 43,8 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 2 | 0,9 | 9,9 | ≤ 2 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0.15 g/100 g |
vláknina | g | 5 | 1,9 | 19,8 | ≥ 1.4 g/100 g |
sůl | g |
0 |
0,455 |
4,785 |
≤ 0,875 g/100 g |
přidaný cukr | g | 1 | 0,2 | 2,5 | ≤ 2,5 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (pokrmy určené k přesnídávce, lehkému obědu a pod).