Suroviny

tortilla celozrnná   4 ks
paprika žlutá, zelená, červená 240 g
maso - krůtí prsa 400 g
cibule 50 g
olej řepkový  15 g
limetková šťáva 10 g
smetana zakysaná light 60 g
koriandr nať 10 g
paprika sladká mletá 1 g
cibule sušená 1 g
chilli koření 1 g
kmín římský 1 g
cukr 3 g
sůl 1 g
pepř 1 g

Postup

Oloupanou cibuli nakrájíme na dílky, omyté a jádřinců zbavené papriky nakrájíme na proužky, maso na nudličky. Vše nasypeme do pekáčku, přidáme koření fajitas, olej, zlehka promícháme (nejlépe rukama) a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut. Hotovou směsí plníme tortilly, které jsme si předem nahřáli (viz. tip). Podáváme se lžičkou zakysané smetany a dílkem limetky.

  • Domácí fajitas: 1 g chilli koření, 1 g červené nepálivé papriky, 1 g sušené cibule, 1 g římského kmínu, 1 g pepře, 1 g soli soli, 3 g cukru
  • Tip: tortilly před podáváním pokropíme troškou vody, naskládáme je na sebe, zabalíme do alobalu a před plněním směsí je nahřejeme v troubě. 
výživové údaje na porci na 100g celkem kritéria Vím, co jím
     

 

4 porce
energetická hodnota (kcal) kcal 384 146 1 537 max 550 kcal/porci
bílkoviny g 30 11,5 120,6 -
sacharidy g 38 14,6 153,3 -
z toho cukry g 6 2,2 23,2 -
tuky g 11 4,6 43,8 -
z toho   - - - -
nasycené mastné kyseliny (SFA) g 2 0,9 9,9 ≤ 2 g/100 g
transmastné kyseliny (TFA) g 0 0 0 ≤ 0.15 g/100 g
vláknina g 5 1,9 19,8 ≥ 1.4 g/100 g
sůl g

0

0,455

4,785

≤ 0,875 g/100 g
přidaný cukr g 1 0,2 2,5 ≤ 2,5 g/100 g

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (pokrmy určené k přesnídávce, lehkému obědu a pod).