Limonády jsou oblíbené nejen pro zpestření chuti, ale také proto, že lahodí oku. „Efektní na pohled i na chuť je, když například zamrazíme fresh, či kvalitní sirup do kostek ledu a hodíme je třeba do minerálky, v níž se pak budou pomalu rozpouštět,“ nabízí malou inspiraci Karolína Hlavatá.

Malinový Syrob Kitl takovým kvalitním sirupem bezesporu je. Obsahuje vysoký podíl ovocné složky, na 100 ml sirupu je použito 102 ml malinové šťávy a dužniny. Vyrábí se za studena. Vítěz testu malinových sirupů.

Suroviny 

malinový Syrob Kitl  60 ml
voda 1 000 ml
maliny 20 ksl
máta 3 ks
citronová šťáva 30 ml

Tip - osvěžte si pitný režim

Do tvořítek na led vlijeme malinový Syrob Kitl a citrónovou šťávu poměr 1 díl citrónové šťávy, 2 díly Syrobu (cca 15ml – jedna polévková lžíce). Malinovo-citrónové kostičky můžete použít do vychlazeného neslazeného čaje nebo  neslazené minerální vody. Ve džbánu doplníme lístky máty. 

výživové údaje na porci na 100g celkem kritéria Vím, co jím
     

 

4 porce
energetická hodnota (kcal) kcal 55 19,8 220,4 30 kcal/porci
bílkoviny g 0,3 0,1 1,28 -
sacharidy g 13,8 5 55,3 -
z toho cukry g 12,8 4,6 51 -
tuky g 0,3 0,1 1,2 -
z toho   - - - -
nasycené mastné kyseliny (SFA) g 0 0,01 0,078 ≤ 1,1 g/100 g
transmastné kyseliny (TFA) g 0 0 0 ≤ 0.1 g/100 g
vláknina g 0,4 0,1 1,4  
sůl g 0,04 0,01 0,141 ≤ 0,05 g/100 g

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (nápoje ostatní).