Ředkvičky obsahují zajímavé množství vitaminu C a kyselinu listovou, což jsou vitaminy, jejichž obsah bývá ve stravě na konci zimy nízký. Ředkvičky patří mezi nízkokalorické potraviny, ale dobře sytí, protože mají poměrně dost vlákniny a vody. Mrkev je doslova nabitá vitaminy a minerálními látkami, všeobecně známý je beta-karoten, který patří mezi silné antioxidanty.

Suroviny 

 ředkvičky  150 g
 řeřicha 10 g
 mrkev 150 g
 vejce  2 ks
 Flora Gold 80 g
 cibule 30 g
 hořčice plnotučná 5 g
 Lučina linie 100 g
 sůl 1 g

Postup

Vejce uvaříme natvrdo, mrkev nastrouháme najemno a ředkvičky na hrubém struhadle. Přebytečnou vodu ze zeleniny vymačkáme (a vypijeme). V misce rozmícháme lučinu linii, Floru, hořčici, sůl a žloutky. Přidáme zeleninu a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme nasekanou řeřichu. 

výživové údaje na porci na 100g celkem kritéria Vím, co jím
     

 

 
energetická hodnota (kcal) kcal  899  143,6  899 350 kcal/100 g
bílkoviny g  28  4,5  28 -
sacharidy g  27  4,3  27 -
z toho cukry g  9  1,5  9 -
tuky g  78  12,4  78 -
z toho   - - - -
nasycené mastné kyseliny (SFA) g  25  3,9  25 ≤ 4 g/100 g
transmastné kyseliny (TFA) g  0,608  0,097  0,608 ≤ 0,3 g/100 g
vláknina g  12  1,9  12  
sůl g  3  0,5  3 ≤ 1 g/100 g
přidaný cukr g  0  0  0  

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (pomazánka).