Rybí maso je zdrojem nejen kvalitních bílkovin, ale především zdraví prospěšných omega 3 mastných kyselin. Mořské ryby jsou navíc zdrojem jódu, který potřebujeme pro správnou činnost štítné žlázy. Čerstvé ryby jsou samozřejmě ideální, avšak i konzervované jsou vhodné.  Ve vlastní šťávě jsou správnou volbou.

Ingradience 

Tuňák ve vlastní šťávě 120 g
Lučina linie  80 g
Pažitka  15 g

Postup

  1. Lučinu rozmixujeme spolu s tuňákem.
  2. Vytvarujeme kuličky. Vyjde asi na 12 kuliček
  3. Obalíme v nasekané pažitce.
výživové údaje na porci na 100g celkem kritéria Vím, co jím
     

 

3 porce
energetická hodnota (kcal) kcal  91 127  274 110 kcal/porci
bílkoviny g  13  18  38 -
sacharidy g  2  2,8  6 -
z toho cukry g  0,1  0,1  0,3 -
tuky g  4  6  13 -
z toho   - - - -
nasycené mastné kyseliny (SFA) g  2,4  3,4  7,2 ≤ 6 g/100 g
transmastné kyseliny (TFA) g  0  0  0 ≤ 0,04 g/100 g
vláknina g  1,2  1,7  3,6  
sůl g  0,3  0,4  0,8 ≤ 1 g/100 g
přidaný cukr g  0  0  0 ≤ 20,0 g/100 g

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (snack).