O testu

Do testu jsme zařadili 12 druhů gulášových polévek. Do výběru jsme nezařadili žádné dehydrované výrobky. Všechny gulášové polévky stačilo jen ohřát.

Srovnávací analýza hotových gulášových polévek -->

Co jsme testovali?

Celkové pořadí v rámci testu nejvíce ovlivňuje chuť. Další parametry vedly jen k určitým (menším) korekcím v celkovém pořadí. Polepšit si mohly polévky s nižším obsahem soli, bez přídatných látek, bez vad ve značení a s nižší cenou.

Celý test potravin - výsledky -  která polévka je nejlepší?

Známka testu - pořadí

Výrobky dostaly celkem 5 dílčích hodnocení. Celková známka se získala s použitím následujících váhových faktorů

  • A. 50 % za senzorické hodnocení
  • B. 20 % za složení
  • C. 20 % za výživové údaje
  • D. 5 % za značení, legislativu
  • E.  5 % za cenu

Celý test potravin - 12 hotových gulášových polévek --->