O testu
Do testu jsme zařadili 12 druhů gulášových polévek. Do výběru jsme nezařadili žádné dehydrované výrobky. Všechny gulášové polévky stačilo jen ohřát.
Srovnávací analýza hotových gulášových polévek -->
Co jsme testovali?
Celkové pořadí v rámci testu nejvíce ovlivňuje chuť. Další parametry vedly jen k určitým (menším) korekcím v celkovém pořadí. Polepšit si mohly polévky s nižším obsahem soli, bez přídatných látek, bez vad ve značení a s nižší cenou.
Celý test potravin - výsledky - která polévka je nejlepší?
Známka testu - pořadí
Výrobky dostaly celkem 5 dílčích hodnocení. Celková známka se získala s použitím následujících váhových faktorů
- A. 50 % za senzorické hodnocení
- B. 20 % za složení
- C. 20 % za výživové údaje
- D. 5 % za značení, legislativu
- E. 5 % za cenu
Celý test potravin - 12 hotových gulášových polévek --->