Na kvalitě rajčat záleží
Kečup se vyrábí z rajčatového protlaku. Čím kvalitnější rajčata se použijí na protlak, tím lepší je výsledný kečup.
Na obalech najdete buď informace o tom, kolik protlaku je v daném kečupu, nebo kolik gramů rajčat bylo užito na výrobu 100 g kečupu, spolu s informací o zemi původu rajčatového protlaku.
Vysoký podíl rajčat má třeba Spak Master Ketchup, a to 210 g rajčat vyzrálých ve slunné Itálii ve 100 g kečupu.
Česká kotlina nemá ideální podmínky pro dozrávání rajčat na výrobu protlaku, proto se rajčata běžné dováží právě z Itálie nebo ze Španělska, kde díky sluníčku dosáhnou výraznější chuti a jsou sladší.
Jde to i bez konzervantů
Spak Master Ketchup s vysokým podílem rajčatového protlaku se obejde bez barviv, aromat, konzervantů, škrobu a jiných přídatných látek („éčka“).
Rajčata dozrálá ve slunných oblastech se postarají o kvalitní základ, a čím více toho základu je, tím si můžete být jistější, že si dopřáváte to nejlepší. Díky vysokému obsahu zralých rajčat, preciznímu zpracování a důrazu na každý detail Spak Master Ketchup skvěle doplní celou škálu masových a zeleninových pokrmů.
Dobrý kečup totiž nepřebije chuť surovin, ale vytáhne z nich to nejlepší. Kromě jemného Spak Master Ketchup můžete vyzkoušet i Spak Master se sušenými rajčaty, který je výborný k přípravě italských jídel jako bruschetta, pizza i oblíbené těstoviny. Příjemně pikantní Spak Master Jalapeño skvěle pasuje ke šťavnatému masu, k masovým koulím a ke všem dobrotám, kde uvítáte kapku řízné pálivosti.
Batátové hranolky se sýrem čedar
Na dvě porce budete potřebovat:
2 střední batáty
- 100 g nastrouhaného čedaru
- olivový olej
- sůl
- Spak Master Ketchup
Batáty opláchněte. Neoloupané je nakrájejte na tenké hranolky. Pokapejte je olivovým olejem, lehce osolte a pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů zhruba 30–40 minut, dokud jim nezačnou tmavnout okraje. Během pečení je občas promíchejte. Pár minut před koncem posypte hranolky nastrouhaným čedarem a nechte ještě pár minut dopéct, dokud se sýr lehce nerozteče. Podávejte s lahodným ketchupem Spak Master.
Lahodné masové koule
Na dvě porce masových koulí:
300 g mletého vepřového masa
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 3 lžíce strouhanky
- 1 stroužek česneku
- 2 vejce
- svazek petrželky
- chilli
- 1 cibuli
Na podávání:
- Spak Master Ketchup Se sušenými rajčaty
- najemno nakrájená cibuli
Připravte si všechny ingredience – stroužek česneku nakrájejte najemno, rozklepněte vejce, otrhejte lístky petržele, které také nakrájejte na menší kousky, a i cibuli si připravte najemno nakrájenou. Ve větší misce důkladně promíchejte všechny suroviny s mletým masem a strouhankou, aby vznikla jemná hmota. Vypracujte z ní kuličky a pomalu je opékejte na pánvi. Až budou hotové, napíchněte je na bambusové špejle, dozdobte ketchupem Spak Master Se sušenými rajčaty a posypejte najemno nakrájenou cibulí.