Suroviny
mandle neloupané | 150 g |
mouka špaldová hladká | 300 g |
Hera | 70 g |
ricotta | 200 g |
jedlá soda | 5 g |
vanilkový extrakt | 5 g |
žloutek (1ks) | 20 g |
agávový sirup | 150 g |
sůl | 1 g |
citrónová šťáva | 20 g |
citrónová kůra | 5 g |
mléko ovesné sušené | 20 g |
Postup
Troubu předehřejeme na 180 ° C. Nejdříve si mandle opražíme na sucho na pánvi a pak rozmixujeme na hladkou mouku. Pak je smícháme se špaldovou moukou, sodou, špetkou soli a spojíme se změklou Herou. Důkladně prohněteme a přidáme žloutky, ricottu, vanilku a kůru a šťávu z celého biocitrónu. Vše důkladně promícháme a dáme do fólie - do lednice uležet na pár hodin. Pak z těsta vytvarujeme malé kuličky, které na plechu vyloženým pečícím papírem splácneme a pečeme cca 10 min. Ještě teplé obalíme v sušeném mléce.
výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
31 porcí | ||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 107,7 | 352,9 | 3338,1 | 110 kcal/porci |
bílkoviny | g | 3,2 | 10,4 | 98,54 | - |
sacharidy | g | 11,7 | 38,5 | 364,08 | - |
z toho cukry | g | 3,7 | 12,1 | 114,35 | - |
tuky | g | 5,4 | 17,6 | 166,22 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 1,7 | 5,6 | 53,27 | ≤ 6 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0,4 g/100 g |
vláknina | g | 1,3 | 4,4 | 41,285 | |
sůl | g | 0,2 | 0,5 | 5,2 | ≤ 1 g/100 g |
přidaný cukr | g | 3,2 | 10,5 | 99,15 | ≤ 20 g/100g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (snack).