• Zmražené banány získají důkladným rozmixováním vysoce krémovou, až našlehanou konzistenci, která svou strukturou připomíná italské gelato. Přidáním více vodového ovoce (v našem případě jahod, ale hodí se i sezonní třešně nebo višně) získáme lahodný ovocný sorbet, se kterým se dobře pracuje. Pro zachování světlé barvy zmrzliny a více osvěžující chuť můžeme při mixování přidat i několik kapek citronu.

Ingredience: 4 porce

banány 4 ks 400 g 
krájené jahody 1 hrnek 160 g 
čekankový sirup 1 lžíce 20 g 
kokosový jogurt 1 lžíce 20 g 

Postup 

  1. Banány oloupeme, nakrájíme na plátky a zmrazíme v krabičce nebo v mrazícím sáčku společně s jahodami.
  2. Poté ovoce mixujeme ve výkonném mixéru spolu s ostatními ingrediencemi tak dlouho, dokud nezískáme krémovou konzistenci.
  3. Podáváme ihned.
výživové údaje na porci na 100g celkem kritéria Vím, co jím
     

 

4 porce
energetická hodnota (kcal) kcal  103  74 414  ≤ 110 kcal/porci
bílkoviny g  1,3 0,9  5,18  -
sacharidy g  23,5 16,8  94  -
   z toho cukry g  13,5 9,6  54  -
tuky g  0,7 0,5  2,76  -
   z toho   - - - -
   nasycené mastné kyseliny (SFA) g  0,4 0,3  1,4  ≤ 6 g/100 g
   transmastné kyseliny (TFA) g  0  0  0 ≤ 0,4 g/100 g
vláknina g  6,1 4,3   24,3 -
sůl g  0 0,018  ≤ 1 g/100 g
přidaný cukr g  0  0  0 ≤ 20 g/100 g

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (snack).