Ingredience:
Těsto: | |
bezlepková směs chlebová bílá Freee Doves Farm | 250 g |
kokosová mouka | 20 g |
cukr moučka | 70 g |
máslo nebo rostlinný tuk | 180 g |
kakao | 30 g |
Karamelový krém: | |
máslo nebo rostlinný tuk | 250 g |
hustý karamelový pudink (uvařený) | 5 lžic |
karamel | 5 lžic |
Postup
- Ze všech surovin vypracujeme na vále nebo v kuchyňském robotu s použitím univerzální metly těsto. Tuk používáme ztuhlý z lednice.
- Z těsta tvoříme nudličky, které rozmáčkneme do suchých rohlíčkových formiček a dáme péct do trouby na 180 °C. Ještě teplé z formiček vyklopíme.
- Připravíme si krém vyšleháním všech surovin, které by měly mít stejnou pokojovou teplotu. Použít můžete hotový karamel nebo si doma připravit jeho bezmléčnou variantu, a to tak, že do hrnce nasypeme 50 g cukru krystal, který za stálého míchání pomalu zahříváme až se rozpustí a zbarví do zlatohněda. Opatrně zalijeme zahřátou rostlinnou smetanou (30 g) a za stálého míchání krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. Pokud by směs příliš tuhla, přidáme 1-2 lžíce vody. Po vychladnutí vmícháme 50 g cukru moučka. Takto připravení karamel použijeme do krému.
- Na vychladlé rohlíčky zdobicím nástavcem nastříkáme krém a dva rohlíčky spojíme.
- Konce rohlíčků můžeme namočit do rozpuštěné kvalitní čokolády smíchané s trochou rostlinného tuku.