Suroviny 

 brambory vařené 1 kg
 mrkev  400 g
 celer bulva  200 g
 petržel kořen  100 g
 jogurt bílý  200 g
 olej řepkový  20 ml
 hořčice dijonská  10 g
 sůl  4 g
 okruky sterilované  200 g
cibule 90 g
kapr 1,6 kg
máslo 50 g
citrónová šťáva 100 ml
sůl 5 g
petželová nať 30 g
 kmín 3 g

Postup

 

výživové údaje na porci na 100g celkem kritéria Vím, co jím
     

 

8 porcí
energetická hodnota (kcal) kcal  502,7  100,2  4021,5 400 - 700 kcal/100 g
bílkoviny g  40,9  8,2  327 -
sacharidy g  35,8  7,1  286 -
z toho cukry g  5,4  1,1  43,5 -
tuky g  20,2  4  161,7 -
z toho   - - - -
nasycené mastné kyseliny (SFA) g  6,1  1,2  48,4 ≤ 2 g/100 g
transmastné kyseliny (TFA) g  0  0  0 ≤ 15 g/100 g
vláknina g  6,3  1,3  50,6 ≥ 1,2 g/100 g
sůl g  2,8  0,6  22,6 ≤ 0,875 g/100 g

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (hlavní jídlo).