Suroviny
celozrnné pečivo | 80 g |
česnek | 10 g |
olivový olej | 5 g |
piniová jádra | 10 g |
Flora pro Aktiv | 10 g |
artyčok syrový | 30 g |
citrónová šťáva | 10 g |
rukola syrová | 15 g |
pepř | 1 g |
Postup
Oloupejte a rozmačkejte česnek. Poté ho smíchejte s olejem a špetkou černého pepře. Vzniklou česnekovou pastou lehce potřete krajíce chleba z obou stran. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 10-15 minut dozlatova. Mezitím opražte piniové ořechy na pánvi bez tuku. Opékejte je tak dlouho, než získají zlatohnědou barvu. Poté nechte vychladnout. V mixéru rozšlehejte rostlinný tuk s artyčoky a piniovými ořechy na hrubou pomazánku. Dochuťte ji citronovou šťávou a černým pepřem. Rozdělte artyčokovou pomazánku na plátky bagety, dejte na 2 talíře a navrch ozdobte rukolou.
výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
2 porce | ||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 193 | 235 | 386 | max 350 kcal/porci |
bílkoviny | g | 5,9 | 7,1 | 11,7 | - |
sacharidy | g | 25,6 | 31,2 | 51,1 | - |
z toho cukry | g | 3,8 | 4,6 | 7,5 | - |
tuky | g | 8,9 | 10,8 | 17,7 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 1,6 | 1,8 | 3 | ≤ 2,2 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0.15 g/100 g |
vláknina | g | 4,6 | 5,5 | 9,1 | ≤ 1.4 g/100 g |
sůl | g | 0,53 | 0,65 | 1,07 | ≤ 1,125 g/100 g |
přidaný cukr | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 2,5 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (obložené chleby a pečivo).