Suroviny
| celozrnné pečivo | 80 g | 
| česnek | 10 g | 
| olivový olej | 5 g | 
| piniová jádra | 10 g | 
| Flora pro Aktiv | 10 g | 
| artyčok syrový | 30 g | 
| citrónová šťáva | 10 g | 
| rukola syrová | 15 g | 
| pepř | 1 g | 
Postup
Oloupejte a rozmačkejte česnek. Poté ho smíchejte s olejem a špetkou černého pepře. Vzniklou česnekovou pastou lehce potřete krajíce chleba z obou stran. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 10-15 minut dozlatova. Mezitím opražte piniové ořechy na pánvi bez tuku. Opékejte je tak dlouho, než získají zlatohnědou barvu. Poté nechte vychladnout. V mixéru rozšlehejte rostlinný tuk s artyčoky a piniovými ořechy na hrubou pomazánku. Dochuťte ji citronovou šťávou a černým pepřem. Rozdělte artyčokovou pomazánku na plátky bagety, dejte na 2 talíře a navrch ozdobte rukolou.



