• POLENTA je kukuřičná krupice a je přirozeně bezlepková. Je bohatým zdrojem sacharidů, bílkovin a vitaminů skupiny B, které podporují správnou funkci metabolismu, nervové a mozkové činnosti. Z minerálních látek obsahuje převážně vápník, draslík, železo a fosfor.
  • JABLKA obsahují rozpustnou vlákninu pektin, která příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi. Dále cenné minerální látky: draslík, hořčík, fosfor, vápník, železo, síru a mangan. Také celulózu a enzymy podporující trávení. Z vitaminů pak C, provitamin A a vitaminy skupiny B. 

Recepty & tipy Petra Havlíčka - v e-booku - Snídaně, které zasytí

Ingredience: 1 porce

Polenta 3 polévkové lžíce 30 g
Kozí mléko 250 ml
Čekankový sirup   10 g
Jablko 1ks  150 g
Drcené mandle 10 g
Hřebíček  2 g
Skořice  1 g

Postup

  1. Jablko nakrájíme na kousky, přidáme trochu vody a společně s hřebíčkem a skořicí krátce povaříme.
  2. Z polenty, mléka a čekankového sirupu uvaříme kaši a vlijeme do misky.
  3. Na hotovou kaši přidáme povařená jablka.
  4. Posypeme kousky mandlí a podáváme.

Recepty & tipy Petra Havlíčka - v e-booku - Snídaně, které zasytí

výživové údaje na porci na 100g celkem kritéria Vím, co jím
     

 

1 porce
energetická hodnota (kcal) kcal 460 102 460 400-700 kcal/porci
bílkoviny g  14 3,2 14 -
sacharidy g  60 13,2 60 -
z toho cukry g  30 6,4 30 -
tuky g  17 3,8 17 -
z toho   - - - -
nasycené mastné kyseliny (SFA) g  7,4 1,6 7,4 ≤ 2 g/100 g
transmastné kyseliny (TFA) g  0  0  0 ≤ 0,15 g/100 g
vláknina g 12 2,6 12 ≥ 1,2/100 g
sůl g  0,3 0,1 0,3 ≤ 0,875/100 g
přidaný cukr g  1,3  0,3  1,3 ≤ 3 g/100 g

Recepty & tipy Petra Havlíčka - v e-booku - Snídaně, které zasytí

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (snídaně - hl. jídlo).