-
Zmražené banány získají důkladným rozmixováním vysoce krémovou, až našlehanou konzistenci, která svou strukturou připomíná italské gelato. Přidáním více vodového ovoce (v našem případě jahod, ale hodí se i sezonní třešně nebo višně) získáme lahodný ovocný sorbet, se kterým se dobře pracuje. Pro zachování světlé barvy zmrzliny a více osvěžující chuť můžeme při mixování přidat i několik kapek citronu.
Ingredience: 4 porce
banány 4 ks | 400 g |
krájené jahody 1 hrnek | 160 g |
čekankový sirup 1 lžíce | 20 g |
kokosový jogurt 1 lžíce | 20 g |
Postup
- Banány oloupeme, nakrájíme na plátky a zmrazíme v krabičce nebo v mrazícím sáčku společně s jahodami.
- Poté ovoce mixujeme ve výkonném mixéru spolu s ostatními ingrediencemi tak dlouho, dokud nezískáme krémovou konzistenci.
- Podáváme ihned.
výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
4 porce |
||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 103 | 74 | 414 | ≤ 110 kcal/porci |
bílkoviny | g | 1,3 | 0,9 | 5,18 | - |
sacharidy | g | 23,5 | 16,8 | 94 | - |
z toho cukry | g | 13,5 | 9,6 | 54 | - |
tuky | g | 0,7 | 0,5 | 2,76 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 0,4 | 0,3 | 1,4 | ≤ 6 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0,4 g/100 g |
vláknina | g | 6,1 | 4,3 | 24,3 | - |
sůl | g | 0 | 0 | 0,018 | ≤ 1 g/100 g |
přidaný cukr | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 20 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (snack).