Fotografie zasílejte do 3.12.:
- nahrajte na Facebook Vím, co jím pod příspěvek s výzvou soutěže: https://www.facebook.com/vimcojim/?ref=aymt_homepage_panel
- nahrajte na Instagram s hashtagem #jakobykynutykolac
Pravidla a vyhodnocení:
- Zaregistrujte se do soutěže a odpovězte na 2 jednoduché otázky
- Hrajte si a pečte pro radost. Podělte se s námi o fotky svých báječně nadýchaných koláčů
Vybírat budeme podle počtu kladných hodnocení u fotografií vašeho koláče na našem Facebooku a Instagramu. 5 výherců získá dárkový balíček o hodnotě 500,- Kč – vánoční vykrajovátka, formičky, nákupní tašku s logem Vím, co jím a samozřejmě i Heru s máslovou příchutí pro vaše vánoční pečení. A dalších 5 výherců dárek v hodnotě 250,- Kč.
Recept:
Recept: Jakoby kynutý koláč s ovocem
Nadýchaný koláč se spoustou drobného ovoce Vás jistě osloví. Při přípravě jsme použili Heru s máslovou příchutí. Hera, oproti máslu, neuvolňuje při pečení tolik vody, díky tomu je těsto krásně vláčné. Máslové aroma naplní chuťové očekávání od tak krásně vypadajícího koláče. Drobné ovoce ho nabije zdravím.
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (moučník).
Suroviny
vejce | 3 ks |
Hera máslová | 180 g |
cukr krupice | 150 g |
mouka polohrubá | 350 g |
kypřící prášek | 20 g |
vanilkový cukr | 20 g |
mléko polotučné 1,5% | 220 g |
maliny, jahody, rybíz, borůvky | 1 000 g |
Postup
Troubu předehřejeme na 160 °C. Heru rozpustíme. Prášek do pečiva prosejeme do mouky a promícháme. Menší a vyšší plech lehce vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně vmícháme mouku, nakonec rozpuštěnou Heru a mléko. Těsto vlijeme na plech, rozetřeme a hustě posypeme ovocem. Pečeme zvolna v předem vyhřáté troubě.