Snídaně, které zasytí. Tipy & recepty

Vybíráme z obsahu

  • Proč jsou snídaně důležité. Ano pro snídaně!
  • Jak na správně sestavenou snídani?
  • Sacharidy dodají energii - kolik porcí sacharidů? Tipy a triky jak omezit cukr.
  • Bílkoviny skvěle zasytí - kolik porcí bílkovin?
  • Tuk je také zdroj energie - kolik porcí tuku?
  • Ovoce a Zelenina - kolik porcí ovoce a zeleniny?
  • Klidné ráno - jak na večerní přípravu?
  • Mýty o snídaních

... a hlavně také

  • 13 skvělých a chutných receptů na zdravé snídaně

O autorech:

PhDr. Karolína Hlavatá, PhD. a Ing. Petr Havlíček

PhDr. Karolína Hlavatá, PhD. - Absolvovala bakalářské studium na 3. Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze a následné magisterské studium v Brně na Masarykově lékařské fakultě se specializací na výživu člověka. Titul PhDr. získala také v Brně, na Pedagogické fakultě, obor Výchova ke zdraví a zdravému životnímu stylu. Od roku 2002 pracovala v Endokrinologickém ústavu v Praze jako dietolog na oddělení Diagnostiky a léčby obezity. V současné době pracuje na klinice v Praze, kde se specializuje na léčbu obézních pacientů. Je členem Společnosti pro výživu, odborným garantem u obecně prospěšné společnosti Vím co jím a piju, píše pro odborné i populárně naučné časopisy, dva roky vyučovala nutriční terapeuty dietologii na 1. Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Ing. Petr Havlíček - Je absolventem Vysoké školy zemědělské v Brně. Po absolutoriu v roce 1993 se začal profesionálně zabývat výživou lidí. Nejprve jako odborný konzultant, později v roce 2012 založil Centrum Petra Havlíčka nabízející poradenství v oblasti zdravého životního stylu a výživy široké veřejnosti.

Od roku 2007 je přední odborník časopisu „Dieta“ a hlavní garant soutěže Hubneme do plavek. Je známý z populárních pořadů „Jste to, co jíte“ a „Souboj v těžké váze“. Je odborným garantem společnosti „Vím, co jím a piju“. Od roku 2018 je s Romanem Vaňkem, předním odborníkem na gastronomii, spolutvůrcem pořadu „Rozum v troubě“. S Petrou Lamschovou napsali 8 knih, např. „Jídlo jako životní styl I. - III.“, „Superjídelníček“, atd.

"I malé změny životního stylu mohou mít velký vliv na vaše zdraví."