Nemůžete si vybrat lekci, nebo aktivitu kterou byste začali? Nebo jste už zkusili od běhu po cvičení vše a nic nepomáhá? Moderní technikou můžete dosáhnout skvělých výsledků, vyzkoušejte například přístrojovou lymfodrenáž.

Lymfodrenáž je speciální léčebná metoda, za pomocí které se podporuje vyplavování odpadních látek z těla. Jedná se způsob detoxikace. "Lymfatické drenáže využívají anatomických a fyziologických poznatků o průběhu cév a umístění uzlin. Stimulují činnost mízovodů, obnovují průchodnost lymfy v kritických místech, zrychlují odvádění škodlivin z organismu," uvádí osobní trenérka z fitness centra Euforie. Lymfodrenáž významným způsobem podporuje imunitní systém. V dnešní době se hojně využívá spíše ke kosmetickým účelům, například významně napomáhá k odstranění celulitidy. Další nespornou výhodou je, že lymfodrenáž napomáhá k zlepšení metabolismu a zlepšení fyzické kondice, což může vést k úbytku váhy.

Na jakém principu lymfodrenáž funguje?

Lymfodrenáž se dělí na dva základní typy - lymfodrenáž přístrojovou a manuální. Manuální lymfodrenáž je na způsob masáže zaměřené na kůži a podkoži. "Přístrojová lymfodrenáž funguje na principu intermitentní komprese tzn., že pracuje s postupující tlakovou vlnou. Vše se odehrává na základě komprese vzduchem nafukovaných návleků. Naplňováním jednotlivých komor se v naprogramovaných intervalech vytváří zvolna postupující tlak, který účinně nahradí nefungující svalovou pumpu," popisuje Šípková.

Jaké může být využití?

Využití může být terapeutické nebo estetické (celulitida). Přístrojová presoterapie je pacienty velmi pozitivně vnímána jako velmi příjemný a účinný druh léčby otoků. V nohou nastupuje pocit lehkosti, zmenšuje se objem stehen, boků i pasu.

Kde může být lymfodrenáž prospěšná?

  • Detoxikace
  • Celulitida
  • Poúrazové stavy
  • Regenerace
  • Lymfedém
  • Obezita

Doporučení Euforie: Vyzkoušejte lymfodrenáž v kombinaci s VacuShapem. VacuShape probíhá formou svižné chůze na běžeckém pásu po dobu 30-ti minut, problémové partie se přitom nachází v podtlakové kabině. Programově řízeným podtlakem je krev nasávána do kapilár v podkoží, kde působí jako přepravní médium a odvádí tuk z tukových buněk ke svalům, neboť jedině tam je možno tuk spálit. V kombinaci s lymfodrenáží je cvičení mnohem efektivnější a účinnější.

   
     
V nově otevřené Euforii na Praze 8 / Karlín můžete vyzkoušet lymfodrenáž k vacushapu zdarma. (Akce platí do konce října).