Tradičně se pizza šneci připravují z listového těsta, které je velmi tučné. Použijte místo něj tortillu a ušetříte velké množství tuku a kalorií. Pokud nevyžadujete bezlepkovou verzi, můžete použít místo kukuřičné tortilly celozrnnou pšeničnou, která je bohatší na vlákninu.
- Náplň můžete různě obměňovat, my jsme použili tradiční verzi se šunkou a sýrem, můžete ale vyzkoušet i tuňáka nebo třeba uzeného lososa.
Ingredience: 6 porcí
kukuřičné tortilly | 120 g |
rajčatový protlak | 40 g |
šunka nejvyšší jakosti | 80 g |
mozzarella light | 100 g |
rukola | 20 g |
sušené oregano |
Postup
- Tortilly potřeme malou vrstvou rajčatového protlaku a posypeme sušeným oreganem.
- Poklademe plátky šunky a mozzarelly. Přidáme listy rukoly.
- Tortilly pevně smotáme (pokud se nám budou rozmotávat, tak spíchneme pomocí párátek) a nakrájíme na šneky.
- Dáme na plech a zapečeme v troubě při 180 stupních.
výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
6 porcí |
||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 99 | 164 | 597 | ≤ 110 kcal/porci |
bílkoviny | g | 8 | 13 | 46 | - |
sacharidy | g | 11 | 18 | 64 | - |
z toho cukry | g | 1,2 | 2 | 7 | - |
tuky | g | 3 | 5 | 19 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 1,5 | 2,5 | 9 | ≤ 6 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0,4 g/100 g |
vláknina | g | 1,6 | 2,6 | 9,4 | |
sůl | g | 0,38 | 0,63 | 2,27 | ≤ 1 g/100 g |
přidaný cukr | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 20 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (snack).