Díky pevné konzistenci jsou tyto bábovičky vhodné jako svačina do práce, nebo si je můžete sbalit s sebou na výlet. Stejně tak si na nich můžete ale pochutnat při společné domácí pohodičce s dětmi, neboť jsou skvělé jak za studena, tak za tepla. Tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení, zaručeně vás nadchne.
Tip: Pokud nemáte formy na bábovičky, použijte formičky na muffiny, nebo jen muffinové košíčky.
Ingredience: 6 porcí
cottage light | 200 g |
jemné ovesné vločky | 50 g |
vejce 2 ks | 116 g |
niva fit 30 % | 15 g |
čerstvá červená paprika | 30 g |
polníček | 20 g |
sušená rajčata | 15 g |
čerstvá bazalka | 10 g |
pepř | 2 g |
kypřicí přášek | 2 g |
kokosový olej | 2 g |
Postup
- Cottage dáme do mísy a rozmixujeme tyčovým mixérem do středně hladké konzistence.
- Zeleninu (papriku a sušená rajčata) očistíme, nakrájíme na velmi drobné kostičky a přidáme k rozmixovanému sýru.
- Přidáme zbývající suroviny, tedy rozklepnuté vejce, nadrobenou nivu, ovesné vločky, bazalku, polníček, pepř a kypřicí prášek. Veškeré tyto ingredience dobře promícháme.
- Formy na bábovičky nebo muffiny vymažeme kokosovým olejem, a poté do nich nalijeme připravenou směs.
- Naplněné formičky vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 220 °C přibližně 25 minut.
- Po vychladnutí vyjmeme z formiček a hurá na výlet. Nebo na svačinku.
výživové údaje | na porci | na 100 g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
6 porcí |
||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 99 | 129 | 595 | ≤ 110 kcal/porci |
bílkoviny | g | 8,4 | 10,9 | 50,6 | - |
sacharidy | g | 6,4 | 8,4 | 38,6 | - |
z toho cukry | g | 1,2 | 1,6 | 7,2 | - |
tuky | g | 4,2 | 5,4 | 25 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 1,8 | 2,3 | 10,6 | ≤ 6 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0,4 g/100 g |
vláknina | g | 1,7 | 2,2 | 10 | - |
sůl | g | 0,76 | 0,98 | 4,54 | ≤ 1 g/100 g |
přidaný cukr | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 20 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (snack).