Suroviny
mandle neloupané | 150 g |
mouka špaldová hladká | 300 g |
Hera | 70 g |
ricotta | 200 g |
jedlá soda | 5 g |
vanilkový extrakt | 5 g |
žloutek (1ks) | 20 g |
agávový sirup | 150 g |
sůl | 1 g |
citrónová šťáva | 20 g |
citrónová kůra | 5 g |
mléko ovesné sušené | 20 g |
Postup
Troubu předehřejeme na 180 ° C. Nejdříve si mandle opražíme na sucho na pánvi a pak rozmixujeme na hladkou mouku. Pak je smícháme se špaldovou moukou, sodou, špetkou soli a spojíme se změklou Herou. Důkladně prohněteme a přidáme žloutky, ricottu, vanilku a kůru a šťávu z celého biocitrónu. Vše důkladně promícháme a dáme do fólie - do lednice uležet na pár hodin. Pak z těsta vytvarujeme malé kuličky, které na plechu vyloženým pečícím papírem splácneme a pečeme cca 10 min. Ještě teplé obalíme v sušeném mléce.