Suroviny
| mandle neloupané | 150 g |
| mouka špaldová hladká | 300 g |
| Hera | 70 g |
| ricotta | 200 g |
| jedlá soda | 5 g |
| vanilkový extrakt | 5 g |
| žloutek (1ks) | 20 g |
| agávový sirup | 150 g |
| sůl | 1 g |
| citrónová šťáva | 20 g |
| citrónová kůra | 5 g |
| mléko ovesné sušené | 20 g |
Postup
Troubu předehřejeme na 180 ° C. Nejdříve si mandle opražíme na sucho na pánvi a pak rozmixujeme na hladkou mouku. Pak je smícháme se špaldovou moukou, sodou, špetkou soli a spojíme se změklou Herou. Důkladně prohněteme a přidáme žloutky, ricottu, vanilku a kůru a šťávu z celého biocitrónu. Vše důkladně promícháme a dáme do fólie - do lednice uležet na pár hodin. Pak z těsta vytvarujeme malé kuličky, které na plechu vyloženým pečícím papírem splácneme a pečeme cca 10 min. Ještě teplé obalíme v sušeném mléce.

Mgr. Zuzana Douchová

