Detail článku
Odborná spolupráce
Zobrazit přehled 11 článků v této oblasti »

MUDr. Petr Hlavatý, Ph.D.

1.11.2012, mvl

Vystudoval 1. Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, kde pokračoval i v postgraduálním studiu v oboru Fyziologie a patofyziologie člověka. Od roku 2003 pracuje jako obezitolog a endokrinolog v Endokrinologickém ústavu v Praze. Podílí se na řadě klinických studií, publikuje v domácích i zahraničních časopisech a přednáší na odborných konferencích.

Co Vás přesvědčilo zapojit se do Vím, co jím jako odborný garant?

Líbí se mi, že iniciativa Vím, co jím přináší jasné značení potravin na základě nutričního složení, které doposud u výrobků chybělo.

Jakou pozici má podle Vás logo Vím, co jím na trhu mezi všemi ostatními značkami potravin?

Logo Vím, co jím přináší, na rozdíl od ostatních označení potravin, jasnou informaci o tom, že výrobek splňuje výživová doporučení.

Jaký největší problém spatřujete v souvislosti s kvalitou potravin v Česku.

Důraz je kladen zejména na nízkou cenu výrobku a na kvalitu se příliš nehledí. Z výživového hlediska není důležité jen to, zda je výrobek z kvalitních surovin, ale také to, zda splňuje i zásady správné výživy.

Co se Vám na logu Vím, co jím líbí? A v čem si myslíte, že má ještě rezervy?

Logo jasně definuje splnění přísných kritérií pro obsah energie, tuků, soli, cukru a vlákniny. Rezervy jsou zatím v poměrně malém počtu výrobků, které kritéria splňují.

Tento web používá soubory cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a k analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.