Product placementO zdraví 20. 1. 2022 | redakce Vím, co jím

Každodenní péče o velmi citlivou pleť

Časté přechody z přetopených místností do zimy působí na naši pokožku negativně. Příliš ji nepřidá ani stres, městský smog, ale překvapivě i kořeněné jídlo. Pokud je vaše pleť ještě přirozeně suchá, reaguje o to senzitivněji. Každý hřích vám okamžitě vrátí. Začne rudnout, pnout a někdy i pálit. Jak pečovat každý den o citlivou pleť? Základem je kvalitní zklidňující kosmetika.

Se souhlasem Pierre Fabre Dermo-Cosmétique Tchequie s.r.o.

Přirozeně citlivá pleť je jemná a náročná

Přirozeně citlivá pleť je jemná, světlá, na povrchu se olupuje a snadno zčervená. Prudce reaguje také na chlad, mráz, slunce, vítr a jiné rozmary počasí. Reakce jsou nepředvídatelné a majitelkám takové pleti znepříjemňují každodenní život. Zatímco žena s normální pletí si může dovolit udělat nějakou tu chybu a klidně střídat kosmetiku podle nálady, žena se senzitivní pletí si nějaké experimenty dovolit nemůže.

Všem faktorům, které se na naší pleti podepisují není vždy možné zamezit. Například vlhkost a teplotu vzduchu ovlivníme u sebe doma, ale ne v kanceláři ani v obchodních centrech. Ani se smogem ve městě jako jednotlivci příliš nepohneme.

  • Můžeme ovšem omezit pobyt v zakouřeném prostředí, ubrat na pálivých jídlech a investovat do kosmetiky, která respektuje veškeré požadavky citlivé pleti.

Citlivá pleť potřebuje zklidnit

  • Základem péče o citlivou pleť by měla být snaha ji zklidnit, protože všechny výše uvedené faktory ji spíše vysušují a dráždí. Taková pleť je poté daleko náchylnější na vznik pupínků, vyrážek a ekzémů.
  • Řada Avène Tolérance CONTROL je čistá péče s vysokým obsahem zklidňující termální vody s 99 % složek přírodního původu. Je vhodná i pro tu nejcitlivější a alergickou pleť. 
  • Účinky termální vody jsou známé již od 18. století a v současnosti je potvrzuje více než 300 klinických studií. 

Kouzlo termálních pramenů z Francie

Termální voda Avène pochází z pramenů na jihu Francie. Do stejnojmenných lázní se každoročně sjíždějí lidé z celého světa, aby zde zmírnili obtíže spojené s řadou kožních onemocnění či následky onkologické léčby. Na zdejší termální vodu odborníci kladou vysoké nároky a podrobili ji mnohaletým výzkumům.

  • Díky unikátní mikroflóře vyskytující se v této vodě přípravky Eau Thermale Avène příznivě působí při problémech s atopickým ekzémem, při akné, rozacee, citlivé či alergické pleti a jsou doporučované předními evropskými dermatology. 

Řada Tolérance CONTROL pro velmi citlivou i alergickou pleť obsahuje patentovanou postbiotickou aktivní látku D-Sensinose, která okamžitě zklidňuje pleť a dlouhodobě zmírňuje její reaktivitu. Krém a balzám navíc obnovují ochrannou kožní bariéru a doplňují pleti chybějící vodu. Jsou k dostání výhradně v partnerských lékárnách a online.

Objevte a vyzkoušejte značku Avène

Avene





Mohlo by vás také zajímat: