O zdraví 29. 4. 2020 | Vím, co jím a piju, o.p.s.

Yves Rocher - rostlinná kosmetika pečující o pleť i o planetu

Kouzlu produktů šetrných k planetě podléhá stále více žen. Veřejnost i výrobci kvalitních kosmetických značek si uvědomují, že zdroje planety nejsou bezedné. Proto trend i vývoj jdou ruku v ruce. Zásadní změny jsou v recepturách kosmetických výrobků, které pracují výhradně s biologicky odbouratelným složením a ekologickými obaly.

Foto : Yves Rocher

Yves Rocher: „Respektovat naši planetu“

To je hlavní motto francouzské rodinné kosmetické značky, která využívá blahodárné účinky rostlin a vytváří kosmetiku šetrnou k pokožce i k planetě. Loňské výročí 60 let od svého založení si Yves Rocher převtělila do 60 závazků. Od boje proti znečišťování planety plastovým odpadem, přes podporu agroekologie a biodiverzity, po neustálý vývoj složení jednotlivých produktů.

Vlastní botanická zahrada

rostlinná kosmetikaYves Rocher využívá 1 400 ingrediencí, z toho 1 100 je přírodního původu, a neustále pracuje na vylepšení tohoto poměru. Vlastní botanická zahrada v bretaňské La Gacilly se v průběhu let stala domovem i mnoha zpěvným ptákům a statisícům včel, pro které

Yves Rocher postavili kolem svých polí na 250 úlů. O lásce k zvířatům svědčí i negativní postoj k testování na zvířatech, které si interně zakázala již v roce 1989, tedy o 23 let dříve před platnou legislativou.

Čistší příroda bez silikonů a polymerů

yves rocherIntenzitu a péči věnují i tzv. biodegradaci = to je rychlost, s jakou se daná složka rozloží. Silikony v šamponech jsou proto pro značku tabu už deset let. Minerální oleje a vosky pocházející z neobnovitelných zdrojů značka zcela vyloučila z krémů na obličej a přípravků, které se oplachují, protože se odpadem vracejí zpět do vody. Do životního prostředí negativně zasahují i polymery, kapalné plasty, které dávají pěnícím přípravkům svou příjemnou konzistenci. Příroda je ale důležitější, proto odborníci trvale pracují na hledání zdravějších variant.

O 200 tun ročně méně plastových obalů

Složení s převahou přírodních a biologicky odbouratelných ingrediencí by nedávalo hlubší význam, pokud by obaly zůstaly plastové nebo z neobnovitelných zdrojů. Yves Rocher zcela vyřadila v roce 2006 igelitové tašky, čímž ušetřila přírodu každý rok o 200 tun plastu. Až 87 % flakonků se vyrábí z recyklovatelných plastů a krémy na obličej dávají do skleněných kelímků. To znamená tisíce tun plastu, které neznečistili životní prostředí.

Pomocná ruka při pandemii

květyV současné době se Yves Rocher soustředí také na podporu těch, kteří pomoc potřebují. České a slovenské zastoupení poskytlo pomoc zdravotnickým týmům bojujícím v první linii proti epidemii Covid-19 a nemocnicím darovalo více než 35 000 kosmetických produktů, kterých je v současnosti stále nedostatek.

Tímto způsobem se značka rozhodla poděkovat za odhodlání a pracovní nasazení zdravotníků a v rámci svých možností jim pomoct v těchto náročných dnech.

Děkujeme za podporu Aktivně a Zdravě

yrDěkujeme za odměny, kterými se Yves Rocher zapojila do aplikace Aktivně a zdravě. Aplikace pomáhá uživatelům překlenout náročné období karantény tím, že vybízí k aktivnímu boji proti stresu. Pro celkovou psychickou pohodu je klíčový přiměřený pohyb, zdravá výživa a aktivní odpočinek. V minulosti tento program pomohl více než 50 tisícům uživatelů při jejich změně životního stylu.





Mohlo by vás také zajímat: