Tradiční vanilkové rohlíčky jsou klasika, která obvykle nechybí na seznamu vánočního cukroví v žádné domácnosti. Zkuste tentokrát variantu s pistáciemi a navíc bez lepku. Nebudete litovat. Až se lahodná vůně ponese celým vaším bytem, dáte nám za pravdu.
style="list-style-type: square;">
Pistácie jsou výborným zdrojem kvalitních tuků, dále bílkovin a také vlákniny. Kromě toho jsou bohaté na minerály, za zmínku stojí železo, hořčík, měď a zinek.
Najdeme v nich i vitamíny, konkrétně pak vitamín A, B, E či K.
Pistácie působí příznivě na naše zdraví - redukují množství nebezpečného cholesterolu v krvi, snižují krevní tlak, mají pozitivní vliv na naše srdce, mozek, zrak i trávicí soustavu.
Konzumací těchto ořechů prospějete i své pleti, vlasům a nehtům.
Ingredience:
bezlepková směs chlebová bílá Freee Doves Farm |
140 g |
bezlepková směs bílá Freee Doves Farm |
50 g |
cukr moučka |
70 g |
máslo nebo rostlinný tuk |
120 g |
rozmixované pistácie |
50 g |
pistáciový puding bez lepku |
40 g |
citronová šťáva |
1 lžíce |
Postup
- Veškeré ingredience zpracujeme ručně na vále nebo v kuchyňském robotu s použitím univerzální metly na jemné a hladké těsto.
- Z těsta tvarujeme rohlíčky, které klademe na pečící papír.
- Pečeme při 180 °C na spodní a horní ohřev do světle růžova.
- Rohlíčky ponecháme tak, jak jsou, nebo je lehce vychladlé obalujeme v moučkovém cukru, případně smícháme moučkový cukr s rozmixovanými pistáciovými oříšky.