- Pravidelná konzumace vloček přispívá k plnění doporučených dávek všech živin, vitaminů i minerálních látek. Bez obilovin a výrobků z nich je složité dosáhnout denního doporučeného příjmu vlákniny, který by měl být alespoň 30 g denně.
Ingredience: 30 porcí
| hladká mouka | 280 g | 
| ovesné vločky | 80 g | 
| 1 lžička jedlé sody | 6 g | 
| 1 lžička prášku do pečiva | 6 g | 
| 1/2 lžičky skořice | 3 g | 
| hnědý cukr | 200 g | 
| vanilkový cukr | 8 g | 
| vejce 2 ks | 100 g | 
| olej | 65 ml | 
| bílý jogurt | 350 ml | 
| nastrouhaná mrkev | 300 g | 
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- V míse smíchejte prosátou hladkou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, ovesné vločky, mletou skořici a špetku soli.
- V jiné míse vyšlehejte vejce s hnědým a vanilkovým cukrem do pěny. K ní postupně přilévejte a zašlehávejte olej. Nakonec do této směsi lžící či vařečkou zamíchejte jogurt a nastrouhanou mrkev.
- Do této tekuté směsi postupně vmíchejte sypké suroviny.
- Těsto rozdělte do formy na minimuffiny a pečte při 180 °C cca 20 minut.
| výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
| 
 | 30 porcí | ||||
| energetická hodnota (kcal) | kcal | 104 | 221 | 3121 | ≤ 110 kcal/porci | 
| bílkoviny | g | 82 | 5,8 | 2,7 | - | 
| sacharidy | g | 490 | 34,8 | 16,3 | - | 
| z toho cukry | g | 234 | 16,6 | 7,8 | - | 
| tuky | g | 91 | 6,5 | 3 | - | 
| z toho | - | - | - | - | |
| nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 15,7 | 1,1 | 0,5 | ≤ 6 g/100 g | 
| transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0,4 g/100 g | 
| vláknina | g | 20 | 1,4 | 0,7 | ≥ 1,2/100 g | 
| sůl | g | 9,91 | 0,7 | 0,33 | ≤ 1 g/100 g | 
| přidaný cukr | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 20 g/100 g | 
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (snack).

 Svatava Vašková - Coolinářka
Svatava Vašková - Coolinářka

