Product placementO výživě 24. 5. 2018 | Jarmila Příplatová

Sluncem provoněná dobrota

Ať už jste milovníky masa či upřednostňujete zeleninu, nechte se oslnit ajvarem, což je tradiční balkánská zeleninová příloha z paprik a lilků, jejíž receptura se již po staletí dědí z generace na generaci.

Ajvar od Podravky

Ajvar je jedinečný k masům i do zeleninových jídel

Příprava ajvaru je poměrně časově náročná, ale výsledek rozhodně stojí za to. Zeleninu je potřeba důkladně umýt a osušit, papriky zbavit jadřinců a po spaření sloupnout slupku, lilky se upečou. Takto připravená zelenina se pak už jen protlačí přes mlýnek, dochutí kořením a bylinkami a během dlouhého pomalého vaření redukuje na požadovanou konzistenci.

  • Ajvar má velmi mnohostranné použití, je nepostradatelný při grilování jako příloha k masům, klobásám či zelenině, ale také k pečeným a vařeným masům.

Po přidání do zeleninových jídel, gulášů, omáček či polévek zvýrazní jejich zeleninovou chuť. Použít jej však můžete také k těstovinám, jako základ na pizzu nebo do zdravých lehkých pomazánek z čerstvého sýru či pomazánkového másla.

Ajvar - superpotravina od Podravky

Tato superpotravina* od Podravky obsahuje pouze přírodní ingredience zpracované přírodní cestou. Ajvar má pro lidský organismus stejně prospěšné vlastnosti jako čerstvá zelenina, proto může být použit jako její náhrada např. v zimním období. (*Zdroj: Mintel Group LTD; Product innovation 06/2017)

  • neobsahuje konzervanty ani umělá barviva
  • je vhodná pro vegetariány i vegany
  • má nízkou kalorickou hodnotu
  • neobsahuje alergeny
  • je bohatý na beta-karoten a vitamín C
  • 100 g Ajvaru Podravka obsahuje doporučenou denní dávku vitamínu C
  • 7 červených paprik obsahuje každá sklenička Podravka Ajvaru 350g jemného i ostrého

Podravka si vyšlechtila vlastní odrůdy paprik

sklizenNejdůležitější surovinou ajvaru je červená paprika, proto si Podravka pro své ajvary vyšlechtila vlastní odrůdy, a to odrůdu Podravka a Slavonka, které jsou jako první chorvatské odrůdy zeleniny schváleny a zapsány v Národním odrůdovém úřadu Evropské Unie. Největšími přednostmi těchto paprik je intenzivní a stabilní červená barva, vysoký obsah sušiny, ale také poměrně synchronizované dozrávání v chorvatských nížinách regionů Podravina a Slavonie, což je pro výrobu ajvaru ideální.

výrobaAjvar Podravka se vyrábí výhradně v chorvatské továrně Kalnik, která ročně zpracuje více než 3.000 t čerstvých paprik, které pochází z kontrolovaných podmínek tuzemských polí, a to z více než 85 %. Podravka dbá na vysokou kvalitu svých výrobků, proto se ajvar vyrábí pouze ze 100% čerstvých surovin a proto také výroba probíhá jen 1x ročně.

 

 

  • Pouhé 3 HODINY je čas, během kterého jsou čerstvě sklizené papriky přepraveny do továrny Kalnik a zpracovány do výtečného Ajvaru Podravka.

Díky skvělým vlastnostem, ale také poctivé a plné chuti je Ajvar Podravka nejprodávanějším ajvarem v regionu Adria – domovině Ajvaru. Vzhledem k časové náročnosti na jeho přípravu spousta milovníků ajvaru v dnešní uspěchané době raději sáhne po tomto výrobku od Podravky, který ve variantě jemný i ostrý v roce 2016 získal mezinárodní ocenění chutě a kvality Superior Taste Award.

Podravka kromě klasického jemného a pikantního ajvaru nabízí také ochucené ajvary – cibulový, BBQ a extra ostrý vyrobené z paprik, které byly před oloupáním opečeny.

rajčataAjvar není jediným čistě zeleninovým výrobkem, který Podravka ve slunném středomoří vyrábí. Ochutnejte a zamilujte se také do výrobků z rajčat, např. pasírovaných rajčat Podravka, které obsahují 100 % rajčat a jsou bez přidané soli, aromat a konzervantů.

Kromě klasické maloobchodní sítě jsou Ajvary Podravka i výrobky z rajčat spolu s dalšími výrobky značky Podravka k dostání na e-shopu: www.podravka-eshop.cz.





Mohlo by vás také zajímat: