Product placementO zdraví 27. 7. 2021 | Vím, co jím a piju

Prožijte léto aktivně a zdravě

Kdo by nechtěl být zdravý? Všichni chceme. Jsme ale ochotni pro to i něco udělat? Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra vyzývá: Využijte léto ke sportovním aktivitám, odlehčete svůj jídelníček, vylepšete svůj životní styl a vytvořte svým dětem zázemí pro zdravý tělesný růst a duševní vývoj. Dvěstějedenáctka vám v tom pomůže.

Podporujeme iniciativu Vím, co jím

Na facebookových stránkách zdravotní pojišťovny 211 jsme pro vás připravili živá vysílání výživových terapeutek. Zprostředkovali jsme vám takto jejich rady, například jak zdravě zhubnout nebo jak si sestavit vyvážený jídelníček. Záznamy těchto livestreamů jsou stále dostupné v otevřené facebookové skupině, ke které se můžete připojit zde.

  • Protože neustále přibývá případů dětské obezity, v červenci jsme ve spolupráci s nutriční terapeutkou Dagmar Pifkovou připravili také živá vysílání, která se zaměřují na děti. Pozvánku najdete zde.
  • Tématu dětské obezity jsme věnovali také jeden z cyklu podcastů Zdraví v kostce. Dětský obezitolog MUDr. Zlatko Marinov v něm hovoří třeba o tom, jaký vliv má životní styl rodičů, v jakém věku obezita nejčastěji vzniká a co by rodiče měli dělat, aby k rozvoji obezity u jejich potomka vůbec nedošlo. Rozhovor si můžete poslechnout zde.

Vyhlásili jsme soutěž Aktivní léto s 211

  • V průběhu července probíhá na našich sociálních sítích soutěž o ceny pro děti. Jejich úkolem je namalovat svou oblíbenou letní sportovní aktivitu. Řekněte o tom svým dětem a jejich obrázky nám pošlete. V srpnu se můžete těšit také na soutěž pro dospělé. Stačí pouze pořídit fotku nebo natočit video při sportovní aktivitě.

Od září rozjíždíme velkou výzvu Zdravý Pohyb – Moje Výhra

  • Smyslem je motivovat vás k pravidelnému pohybu a sportování. Vaším úkolem bude plnit zadané měsíční aktivity – chůze, běh, kolo, lyže apod. A pokud si troufnete, můžete zdolat každý měsíc 211 km. Více se dozvíte včas na našich sociálních sítích.

Srpen a září jsou zaměřeny na prevenci

zpmvZdraví, a s ním spojená prevence, je pro nás prvořadým zájmem. Proto jsme během těchto dvou měsíců připravili několik osvětových akcí po celém území republiky, kde máte možnost nechat si zdarma změřit zrak, tělesné hodnoty na přístroji InBody, hladinu cukru v krvi i kapacitu plic. Myslete na prevenci a buďte o krok napřed. Těšíme se na vás.

Koronavirová krize mnohé z nás donutila zamyslet se nad tím, jakým způsobem se staráme o své zdraví. Přiměřený pohyb a vyvážená strava pomáhají nejen  snížit číslovku na osobní váze, ale přispívají k lepší psychické pohodě. Uplynulý rok nám připomněl, že aktivní životní styl nemusí znamenat hodiny v tělocvičně, překonávání osobních výkonnostních rekordů nebo dodržování nesmyslně přísných diet. Pro začátek stačí třeba vyrazit na procházku nebo vyzkoušet nový zdravější recept. Udělejte spolu s námi jednoduché a rychlé změny a vyhrajte to nejdůležitější – zdraví.

Vaše pojišťovna 211 - Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR

logo ZPMV

Děkujeme partnerům projektu Léto aktivně a zdravě

 





Mohlo by vás také zajímat: