Recepty 19. 12. 2017 | Vím, co jím a piju

Bramborový salát s cherry rajčaty, cizrnou a koprem

Ke kaprovi asi většina z nás vsadí na osvědčenou klasiku, ale právě teď můžete ještě experimentovat a zkoušet nové variace. Můžete zkusit například kombinaci s rajčátky, cizrnou a voňavým koprem.

Bramborový salát s cherry rajčaty, cizrnou a koprem

Suroviny

salátové brambory   400 g
vařená cizrna 60 g
červená cherry rajčátka 100 g
žlutá cherry rajčátka 100 g
šalotka   50 g
čerstvý kopr 20 g
majonéza Hellmann´s  60 g
hořčice Hellmann´s 10 g
ocet 15 g
pepř 1 g
sůl 2 g

Postup

Brambory očistěte a uvařte ve slupce v osolené vodě. Sceďte, nechte vychladit a nakrájejte na větší kusy.
Brambory přendejte do mísy a přidejte cizrnu a na půlky nakrájená rajčátka. Majonézu smíchejte s hořčicí, octem, solí, pepřem a nasekanou šalotkou. Dresink opatrně vmíchejte do salátu, nechte odležet a pak servírujte s koprem.

výživové údaje na porci na 100g celkem kritéria Vím, co jím
     

 

2 porce
energetická hodnota (kcal) kcal 451,5 110,4 902,9 max 550 kcal/porci
bílkoviny g 8,5 2,1 17,1 -
sacharidy g 52 12,7 104 -
z toho cukry g 6,5 1,6 13,1 -
tuky g 24,3 5,9 48,6 -
z toho   - - - -
nasycené mastné kyseliny (SFA) g 1,9 0,5 3,9 ≤ 2 g/100 g
transmastné kyseliny (TFA) g 0,1 0 0,2 ≤ 0.15 g/100 g
vláknina g 7,5 1,8 15 ≥1.4 g/100 g
sůl g 1,4 0,3 2,85 ≤ 0,875 g/100 g
přidaný cukr g 1,1 0,3 2,2 ≤ 2,5 g/100 g

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (pokrmy určené k přesnídávce, lehkému obědu a pod).





Mohlo by vás také zajímat: