Ingredience: 4 porce
| Těstoviny vařené celozrnné | 800 g |
| Pesto bazalkové | 240 g |
| Žampiony sterilované krájené | 200 g |
| Tuňák ve vlastní štávě | 160 g |
| Sýr parmazán | 20 g |
| Paprika čerstvá | 150 g |
Postup
- Uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme a ještě horké promícháme s pestem.
- Přidáme scezené žampiony a zamícháme.
- Rozdělíme na talíře, přidáme vždy ½ plechovky tuňáka a lžíci parmazánu.
- Podáváme s nakrájenou červenou paprikou.
| výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
|
4 porce |
||||
| energetická hodnota (kcal) | kcal | 662 | 169 | 2648 | 400-700 kcal/porci |
| bílkoviny | g | 29 | 7,4 | 116 | - |
| sacharidy | g | 86 | 22 | 346 | - |
| z toho cukry | g | 5,7 | 1,4 | 22,7 | - |
| tuky | g | 27,5 | 7 | 110 | - |
| z toho | - | - | - | - | |
| nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 4 | 1 | 16 | ≤ 2 g/100 g |
| transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0,15 g/100 g |
| vláknina | g | 14 |
3,6 | 56 | ≥ 1,2/100 g |
| sůl | g | 2,5 | 0,6 | 10 | ≤ 0,875/100 g |
| přidaný cukr | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 3 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (hl. jídlo).

PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D.

