Web plný informací o vhodném výběru potravin a zdravém životním stylu
Magazín pro zdravý životní styl

Vím, co jím a piju, magazín pro zdravý životní styl

  • Přihlásit / registrace
  • Magazín
    • Články
    • Podcasty
    • Speciály
    • Video
    • Recepty
    • Soutěže
  • Jídelníčky a testy
    • Zdravotní kalkulačky a testy
    • Jídelníčky
    • Testy a analýzy potravin
    • Odborná poradna
    • Kalorické tabulky
  • Vím, co jím
    • O společnosti
    • O programu Vím, co jím a piju
    • Projekty
    • Kritéria pro udělení loga
    • Databáze potravin
    • Jak se zapojit
    • FAQ
  • Kontakty
  • Úvod
  • › Magazín
  • › Video
Video 2. 8. 2019 | Vím, co jím a piju, o.p.s.

Jak zvýšit příjem rostlinných potravin?

Člověk je všežravec a jako takový potřebuje pro svou prosperitu potraviny jak rostlinného, tak živočišného původu. Denně bychom měli sníst až 1,2 kg rostlinných potravin. Jak to ale zvládnout? Důvodů, proč jíst rostlinnou stravu je hodně. Například její produkce zdaleka tak nezatěžuje životní prostředí jako produkce masa. Studie dokonce potvrzují nižší výskyt srdečně cévních onemocnění. Úmrtnost na srdeční příhodu je u vegetariánů až o 25 % nižší než u masožravců.





Mohlo by vás také zajímat:
Jak posílit imunitu - začněte s pozitivními změnami ještě dnes!
 

Jak posílit imunitu - začněte s pozitivními..

Školní svačiny – tipy a rady, jak na ně
 

Školní svačiny – tipy a rady, jak na ně

Další článek
Databáze potravin


Sledujte nás na:
Tento obsah je chráněn autorskými právy.

Chcete-li sdílet informace z tohoto článku, můžete použít nadpis, souhrn a odkaz níže:

Jak zvýšit příjem rostlinných potravin?

Vím, co jím a piju, o.p.s., 2. 8. 2019

Člověk je všežravec a jako takový potřebuje pro svou prosperitu potraviny jak rostlinného, tak živočišného původu. Denně bychom měli sníst až 1,2 kg rostlinných potravin. Jak to ale zvládnout? Důvodů, proč jíst rostlinnou stravu je hodně. Například její produkce zdaleka tak nezatěžuje životní prostředí jako produkce masa. Studie dokonce potvrzují nižší výskyt srdečně cévních onemocnění. Úmrtnost na srdeční příhodu je u vegetariánů až o 25 % nižší než u masožravců.

https://www.vimcojim.cz/magazin/videa/Jak-zvysit-prijem-rostlinnych-potravin__s10008x19408.html

Sledujte nás na:
Uživatelské podmínky
Informace o zpracování osobních údajů
Nastavení cookies


Copyright © 2025
Vím, co jím a piju, o.p.s.