Product placementO zdraví 12. 12. 2023 | redakce Vím, co jímredakce Vím, co jím

Vychutnejte si se svými blízkými kouzelnou vánoční atmosféru

Sváteční období je tady a s ním i každoroční tradice společných okamžiků v rodinném kruhu, s přáteli i známými. K Vánocům také neodmyslitelně patří radost z obdarovávání. Do slavnostní nálady se můžete naplno ponořit již při vánočních přípravách. Nebojte se dát průchod své fantazii a kreativitě. Právě Vánoce představují ideální příležitost pro originální nápady. Jak si letos vyzdobíte domov a čím potěšíte své blízké? Každý detail se počítá. Inspirujte se praktickými tipy na vánoční výzdobu a balení dárků.

Foto: dm

Uvařte si dobrý čaj nebo třeba ovocný punč od dmBio a inspirujte se s námi. Hřejivou atmosféru vykouzlí svíčky. Můžete s nimi ozdobit adventní věnec, ale dobře se budou vyjímat i samostatně ať už na stole v obýváku či v kuchyni, nebo i jinde v domácnosti, například v koupelně. Svíčky se dají sehnat v mnoha různých velikostech, barvách a tvarech, s parfemací i bez. Svíčky od dm značky Profissimo se vyznačují kvalitním složením, díky kterému vydrží hořet opravdu dlouho.

Další možnost, jak si zútulnit domov, nabízí éterické oleje. Stačí pár kapek do difuzéru a příjemná vůně vás naladí na Vánoce. Vůně můžete střídat dle libosti. Vyzkoušejte třeba éterický olej Profissimo s vůní pomeranče, vanilky nebo borovice a levandule.

Barevné vánoční ladění

vánoční stromeček a dárkydm značka Profissimo nabízí i další sortiment, který se vám bude hodit při vánočním zdobení domova. V každé domácnosti najdou uplatnění ubrousky s vánočními motivy. Jmenovky na stole jsou sice jen malým gestem, ale pokud je kreativně vyzdobíte a vlastnoručně nadepíšete, uvidíte, jak pozvednou vašim hostům náladu. Kromě toho také dodají slavnostnější ráz celé štědrovečerní tabuli. Puncu vznešenosti dosáhnete kombinací dvou základních barev. Ne nadarmo se říká, že méně je někdy více. Raději proto vsaďte na menší množství prvků, které zaujmou svým provedením. Dekorace a prostírání mohou být při štědrovečerní hostině sladěné tón v tónu. Příliš mnoho barev by mohlo zbytečně odvádět pozornost od svátečního menu, což by jistě byla škoda. Vysoké svícny a honosné kytice sice vypadají krásně, ale pravděpodobně vám zabrání ve výhledu na spolustolovníky. Postavte je proto raději na konferenční stolek nebo některou z vedlejších polic.

Sbírání větviček a šišek vám poskytne nejen skvělou zábavu na čerstvém vzduchu, ale sesbíraný materiál navíc najde uplatnění také při vánočním zdobení interiéru. Šišky se v teple pomalu otevírají a příjemně provoní místnost. Můžete s nimi ozdobit i dárečky pro své blízké. Budou jistě mile překvapeni.

Jde to i ekologicky

Způsobů, jak zabalit dárky, se nabízí nespočet. Tradičně se pro tyto účely používá balicí papír a stuha nebo mašlička na ozdobu. Některé dárky, například jednotlivé produkty ze sortimentu dekorativní kosmetiky, ovšem není tak snadné zabalit. V takových případech přijdou vhod papírové dárkové tašky. Stejně jako balicí papír jsou k zakoupení v různých barevných provedeních a s nejrůznějšími motivy.

Balení dárků do balicího papíru však není příliš ekologické. Každý rok se kvůli tomu vyprodukuje obrovské množství odpadu. Šetrnější alternativu pro udržitelné Vánoce představují různé materiály, které lze recyklovat, a do kterých je možné zabalit zakoupené nebo i vlastnoručně vyrobené věci. Takto zabalené dárky získají na originalitě a osobitosti, a navíc nezatíží životní prostředí.

S kávou a z pohodlí domova

Nezapomínat na odpočinek a vychutnat si sílu přítomného okamžiku je stejně důležité jako samotné přípravy na Vánoce. Dopřávejte si proto pravidelné pauzy třeba u šálku kávy a ACTIVE BEAUTY magazínu, který má nově 120 stran a vedle tištěného vydání, které je zdarma k dispozici ve všech prodejnách dm, je dostupné i online na www.activebeauty.cz.

Objednejte si produkty ze sortimentu drogerie dm v aplikaci Moje dm nebo v online shopu dm.cz a pusťte se do zdobení. Zásilku vám drogerie dm doručí až domů nebo s možností služby expresní vyzvednutí pro vás bude po zaplacení připravena do 90 minut ve vámi zvolené prodejně dm.

Dárky, které zakoupíte v prodejnách dm, vám v drogerii dm rádi zdarma zabalí. Vybírat lze z již připravených dárkových sad, nebo si můžete sestavit svou vlastní z produktů dle vašeho výběru. Nevíte, čím potěšit své blízké? S dárkovou kartou nešlápnete vedle. Je k zakoupení ve všech prodejnách dm, v aplikaci Moje dm nebo online na dm.cz/darkovakarta.

Další vánoční tipy a triky nabídne živé vysílání dmLIVE 13. 12. 2023. Tento sváteční díl představí možnosti svátečního stolování, kreativního vánočního tvoření a výzdoby domova. Načerpejte inspiraci, zjistěte více o sortimentu dm značek a získejte exkluzivní eKupony. Nechte se unést magickou atmosférou Vánoc.

Připraveno ve spolupráci s dm, partnerem mobilní aplikace Aktivně a zdravě.

 logo dm

Zdroj obrázků v textu: se svolením dm drogerie markt




Mohlo by vás také zajímat: