- Tvaroh je zdrojem kvalitních bílkovin a dobře využitelného vápníku. Vločky jsou bohaté na vlákninu a komplexní sacharidy.
- Čokoláda kuličkám dodá nejen skvělou chuť, ale obohatí je i o prospěšné antioxidanty. Vyplatí se vybírat kvalitní čokoládu s vysokým podílem kakaových součástí.
- Kromě skvělého složení u kuliček oceníte určitě i jednoduchou přípravu! Zapojit do přípravy můžete i děti.
Suroviny
| odtučněný tvaroh | 120 g |
| hořká čokoláda | 50 g |
| ovesný vločky | 50 g |
| kakao | 10 g |
Postup
- Čokoládu rozehřejeme na vodní lázni.
- Vločky nameleme a vmícháme do tvarohu, přidáme i rozehřátou čokoládu a rozmícháme. Dáme ztuhnout do lednice.
- Po ztuhnutí tvarujeme kuličky a obalujeme v kakau.
- Dle chuti můžeme obalit v drcených oříšcích nebo celý oříšek zabalit doprostřed.
- Kuličky skladujeme v ledničce a sníme během pár dní.
| výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
|
|||||
| energetická hodnota (kcal) | kcal | 98 | 256 | 589 | 110 kcal/porci |
| bílkoviny | g | 5 | 13 | 30 | - |
| sacharidy | g | 9 | 25 | 56 | - |
| z toho cukry | g | 3 | 9 | 20 | - |
| tuky | g | 4 | 11 | 25 | - |
| z toho | - | - | - | - | |
| nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 2,3 | 6 | 13 | ≤ 6 g/100 g |
| transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0,4 g/100 g |
| vláknina | g | 2,5 | 6 | 15 | |
| sůl | g | 0,1 | 0,2 | 0,4 | ≤ 1 g/100 g |
| přidaný cukr | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 20 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (snack).

Ing. Hana Pávková Málková

