- Veganské nudličky Chickened Out Chunks jsou vyrobeny ze sojové bílkoviny a byly vyvinuty ve spolupráci s předními šéfkuchaři. Jsou tak chuťově vynikající a jejich příprava je více než snadná. Použít je můžete všude tam, kde byste v receptu tradičně využili maso.
Ingredience:
| placky na tacos | 10 ks |
| Chickened Out Chunks od The Vegetarian Butcher | 1 balení |
| quacamole | 200 g |
| rajčata | 200 g |
| kukuřice sterilovaná | 100 g |
| červené fazole sterilované | 100 g |
| veganský sýr | 100 g |
| červená cibule 1 ks | 200 g |
| čerstvý koriandr | 20 g |
| řepkový olej 3 lžíce | 60 ml |
| drcený kmín 1 lžička | 5 g |
| uzená paprika 1 lžička | 5 g |
| sušená cibule 1 lžička | 5 g |
| sušené oregano 1 lžička | 5 g |
| sušený česnek 1 lžička | 5 g |
Postup
Nejprve si připravíme guacamole. Avokádo ready to eat oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Zakápneme šťávou z 1 citronu a přidáme najemno nasekanou polovinu červené cibule a 50 g rajčat. Promícháme a dochutíme pepřem a solí.- Připravíme si marinádu na rostlinné kousky (Chickened Out Chunks od The Vegetarian Butcher): s řepkovým olejem smícháme lžičku drceného kmínu, uzené papriky, sušené cibule a česneku. Necháme marinovat alespoň 15 minut.
- Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a přidáme marinované rostlinné kousky, důkladně orestujeme ze všech stran, po dobu alespoň 3 minut.
- Rostlinné kousky si natrháme pomocí vidličky a společně s guacamole, rajčaty, kukuřicí, veganským sýrem, fazolemi, cibulí a čerstvým koriandrem vrstvíme do tacos.
Tento recept vznikl ve spolupráci s The Vegetarian Butcher.

Pavla Vomastková

