Recepty 3. 2. 2021 | PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D.PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D.

Kuře pečené na zelí s bramborovými noky

Vyzkoušejte oblíbené pečené kuře. Kuchařky ocení vcelku rychlou přípravu.

Kuře pečené na zelí, bramborové noky Foto: Karolína Alexiová

 

Ingredience: 4 porce

Maso kuřecí celé bez kůže 1200 g
Zelí kysané 900 g
Cibule   60 g
Kmín  1 g
Sůl 1 g
Cukr  40 g
Mouka celozrnná  40 g
Noky bramborové 600 g

Postup

  1. Do většího pekáče dáme okapané zelí smíchané se solí a cukrem.
  2. Posypeme na proužky nakrájenou cibulí.
  3. Kuře osolíme, okmínujeme a dáme na zelí.
  4. Trošku podlijeme vodou a necháme dusit pod poklicí.
  5. Chvilku před dokončením odklopíme poklici a necháme kuře dopéct.
  6. Kuře vyjmeme a výpek zahustíme celozrnnou moukou.
výživové údaje na porci na 100g celkem kritéria Vím, co jím
     

 

4 porce
energetická hodnota (kcal) kcal 694 120 2777 400-700 kcal/porci
bílkoviny g  75 13,0 301 -
sacharidy g  71 12 282 -
z toho cukry g  13 2 52 -
tuky g  11 2 43 -
z toho   - - - -
nasycené mastné kyseliny (SFA) g  2,8 0,5 11,2 ≤ 2 g/100 g
transmastné kyseliny (TFA) g  0  0  0 ≤ 0,15 g/100 g
vláknina g  7,9 1,4 31,5 ≥ 1,2/100 g
sůl g  3,9 0,7 15,6 ≤ 0,875/100 g
přidaný cukr g  0  0  0 ≤ 3 g/100 g

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (hl. jídlo).





Mohlo by vás také zajímat: