| INGREDIENCE | 1 PORCE |
|---|---|
| 100 g mrkve (190 kJ) | Energie 1660 kJ / 1210 kJ |
| 10 g cibule (20 kJ) | Bílkoviny 11 g |
| 7 g strouhaného křenu (30 kJ) | Tuky 5 g |
| 40 g bílého jogurtu do 3 % tuku (110 kJ) | Sacharidy 49 g |
| citronová šťáva (20 kJ) | Cholesterol 102 mg |
| 1/2 vejce (170 kJ) | Vláknina 4 g |
| 100 g / 60 g celozrnného rohlíku (1120 kJ / 670 kJ) | |
|
Mrkev nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou, smícháme s jemně krájenou cibulí a strouhaným křenem. Zeleninu smícháme s jogurtem, hotovou pomazánku namažeme na rohlík a ozdobíme plátky vařeného vejce. |
![]() |
|
Recepty připravila spol. STOB. |
Recepty 10. 11. 2012 | mvl
Mrkvová pomazánka s vejcem
Mrkev s křenem vytvářejí úžasnou kombinaci. Lehce štiplavou křenovou chuť usměrní vajíčko a vy si tak pochutnáte i poránu!
Mohlo by vás také zajímat:




