INGREDIENCE1 PORCE
130 g netučného měkkého tvarohu (410 kJ) Energie 1790 kJ
30 g krupice (440 kJ) Bílkoviny 24 g
1/4 vejce (80 kJ) Tuky 13 g
10 g oleje (370 kJ) Sacharidy 53 g
150 g borůvek (410 kJ) Cholesterol 55 mg
 5 g vanilkového cukru Vláknina 3 g
sůl  

Borůvky omyjeme a necháme okapat. Pak rozmícháme tvaroh se žloutkem, vanilkovým cukrem a špetkou soli a zapracujeme do něho krupici. Z bílku ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do tvarohové hmoty. Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a upečeme dozlatova lívanečky, které vyndáme na ubrousek, aby se do něj přebytečný tuk vsákl. Lívanečky zdobíme rozmačkanými borůvkami.

Borůvky oslaďte dle chuti cukrem.

 

Recept je z knihy Hubneme s rozumem tvořivě Ivy Málkové a Jaroslavy Štochlové.