INGREDIENCE

   
1 brokolice  

Do širšího kastrolu nalijeme 1 dcl vody, vložíme pařák a přivedeme k varu. Na minutce stopneme 10 minut a postupně vhazujeme očištěný a na kousky nakrájený celer, petržel, brokolici rozebranou na růžičky.

Mezitím spaříme, oloupeme a nakrájíme rajčata, vložíme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli a jemně sekané klíčky. Spařenou zeleninu necháme trochu vychladnout, přidáme do mísy, zalijeme zálivkou a jemně promícháme.

Podáváme samotné jako lehkou večeři. Zelenina má být tužší, ať se vláknina a vitamíny co nejvíce zachovají.

 

1 petržel  
půl celeru  
4 rajčata  
1 červená cibule  
půl misky klíčků            

zálivka:

  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 dcl vody
 
vlašské ořechy na posypání  
     
Recepty připravila Helena Takačová se spolupráci se spol. STOB.