Gun-eX
Zdroj: Ilustrační foto od 3-D Fitness

Gun-ex je pro všechny

Od profesionálních sportovců až po každého, kdo cvičí pro radost a chce zapracovat na své výkonnosti. Začít cvičit může prakticky každý, pohyby jsou přirozené, dají se snadno osvojit.

Jedná se o pružné lodní lano a sprint systém v jednom. Rozvíjí celé tělo a jeho dovednosti – sílu, rychlost, koordinaci, výbušnost, anaerobní vytrvalost a obratnost. Gun-ex je používán olympioniky a profesionálními sportovci z celého světa.

Lana Gun-ex jsou revolučním produkterm ve sportu a fitness

Pomocí nich můžete odcvičit veškeré cviky, které běžně cvičíte, ale také mnoho dalších nových pohybů. Elastická lana jsou určeny k použití kdekoliv, nejen v tělocvičně a ve fitness klubech. S Gun-ex můžete trénovat venku i v náročných podmínkách, na trávě nebo na pláži. Gun-ex lana snesou jakékoliv podmínky. Gun-ex se vyrábí s různými silami odporu, rozdílných délkách a spoustou možností uchycení podle vašeho funkčního tréninku. Pohyby využívající síly, hmotnosti a energie vašeho těla, intenzita tréninku záleží tedy pouze na vaší zdatnosti. Základní pohyby jsou přirozené, jednoduché a zapojuje se i hluboké stabilizační svalstvo, které je nezbytné pro správné držení těla a tím napomáhá předcházet bolestem v oblasti zad a trupu.

Abyste cvičili správně, je důležitý správný postoj

Vyvarujte se propnutých kolen, kulatých zad a předsunuté hlavy. Častou chybou je také cvičení s příliš vysokou rezistencí lana. Další chybování bývá ve špatném ukotvení lan, bederního pásu či samotných karabin. Někteří lidé chtějí lana co nejvíce natáhnout a přitom stačí udělat tři čtyři rychlé kroky, aby byl účinek dynamického startu co největší. Pro začátečníka je dobré vyhledat trenéra, který má s Gun-exem zkušenosti.

Tréninková jednotka trvá 30 minut

Je zábavná, atraktivní a pokroky v koordinaci a síle jsou rychle vidět. Procvičuje všechny svaly v těle včetně srdce. Blahodárný vliv na kondici srdce a kardiovaskulárního systému byl dokonce prokázán klinickými studiemi. Tělo díky intenzitě cvičení spaluje ještě dlouhou dobu po tréninku. Navíc svaly, které si vybudujete, fungují ve prospěch spalování a zvyšují váš klidový metabolismus. Navíc není nutné cvičit hodiny. Trénink se skládá z velmi intenzivních krátkých úseků.

Materiál použitý v Gun-ex lanech byl prý vyvinutý tak, aby vydržel natažení o 1000 %.

Přestože reálně natahujeme jen o 100 %. Podobné gumové profily se používají pro přistávání letadel na letadlové lodi. Ochranný obal je vyrobený z Cordura materiálu. Tento materiál je velmi odolný. Obal slouží pro ochranu cvičence, zajišťuje jeho bezpečnost. Zároveň chrání lano i uvnitř. Vydrží jakékoliv venkovní podmínky – sníh, slunce, písek, moře, vodu, bahno. Navíc Gun-ex lana jsou vyráběna v ČR. Mají své sériové číslo a přesnou evidenci. 

Zdroj:  také od 3d fitness

 

více videí, jak se cvičí s GUN-eX® lany najdete zde: www.youtube.com/gunextrainingsystem