Product placementO zdraví 22. 2. 2022 | redakce Vím, co jím

Pleť je nutné hydratovat i v zimě

Přes léto je třeba natírat pleť hydratačním krémem a v zimě hutným, mastnějším a s minimem vody. Tímto mýtem se řídí celá řada žen a zbytečně tím okrádá svou pokožku o potřebnou péči. Proč bychom se neměli vzdát hydratačních krémů ani v zimě?

Stock photos: Elena Efimova/Shutterstock.com

Pleť se musí během roku vyrovnávat se změnami počasí. Například v létě jsou mazové žlázy produktivnější, a proto je pokožka přirozeně zvláčňována. Naopak v chladu žlázy tlumí svou činnost. Pokud k tomu přidáte ještě mráz a silný vítr, výsledkem nemůže být nic jiného než suchá popraskaná pleť, která potřebuje péči v podobě řádné hydratace.

Citlivá pleť potřebuje hydrataci

Problém pociťují zejména ženy s velmi citlivou pletí, která daleko senzitivněji reaguje na změny počasí. Těmto ženám stačí být nečekaně vystavené ledovému větru nebo sněhové vánici a hned jim zčervená tvář, objeví se vyrážka, alergická reakce nebo ekzém. Na vině je právě to, že jejich pleť není dostatečně hydratovaná krémem, jenž respektuje její potřebu. Zima by tedy neměla být obdobím, kdy budete užívat jen krémy s minimem vody. Naopak nejlepší jsou právě hydratační krémy, byť výrazně hutnější, než které kupujete v teplých měsících. 

Zklidňující balzám Avène Tolérance CONTROL je určený pro citlivou pleť se sklonem k alergii a je ideální i pro zimní období.

  • pokožku okamžitě utiší
  • obnoví ochrannou kožní bariéru do 48 hodin
  • významně zlepšuje hydrataci
  • kontroluje kožní přecitlivělost

Obsahuje 99 % složek přírodního původu a patentovanou postbiotickou aktivní látku z termální vody Avène s okamžitým zklidňujícím účinkem bez ohledu na podněty, které ji vyvolaly, v tom je unikátní.

Síla francouzských termálních pramenů

produkty AveneTermální voda Avène pramení na jihu Francie, v oblasti s panensky čistou přírodou. Během své dlouhé cesty podzemím získává své unikátní biologické a minerální vlastnosti, kvůli kterým se za ní sjíždí lidé z celého světa, aby zmírnili své kožní obtíže s atopickým ekzémem, při akné, rosacee, citlivé či alergické pleti.

  • Abyste využili zklidňující a zjemňující účinky této vody, nemusíte cestovat až do Francie, ale ona cestuje za vámi!
  • Čistá termální voda plněná sterilně přímo u zdroje se prodává ve spreji i v tuzemských lékárnách! Tato termální voda je také srdcem a hlavní aktivní látkou všech produktů francouzské dermokosmetické značky Eau Thermale Avène, včetně řady Avène Tolérance CONTROL, která je určená pro citlivou a hypersenzitivní pleť.

Objevte a vyzkoušejte značku Avène i vy.

K dostání výhradně v partnerských lékárnách a online.

logo Avene

Zdroj obrázků v textu: Shutterstock.com, Pierre Fabre





Mohlo by vás také zajímat: