Suroviny

mléko polotučné 1,5%  250 ml
jahodová zmrzlina (1 větší kopeček)  50 ml
jahody  50 g
4 kostky ledu  30 g
listy máty na ozdobu  

Která zmrzlina nejvíc chutná odborníkům? 

Zmrzliny jsou oblíbené mezi širokou veřejností a zejména v létě výrazně stoupá prodej těch točených a na dřívku. Ledovou pochoutku si můžete dopřát i ve vaničce, a to po celý rok. Víte, které vaničkové zmrzliny za to stojí a které vás mohou zklamat? Odpověď společně s výsledky 25 vaničkových zmrzlin najdete v článku: Test vaničkových zmrzlin. Víte, po které sáhnout?

Postup

V mixéru rozmixujeme všechny suroviny, vlijeme do vysokých sklenic, přidáme silnou slámku, ozdobíme mátovými listy a ihned podáváme.

výživové údaje na porci na 100g celkem kritéria Vím, co jím
     

 

2 porce
energetická hodnota (kcal) kcal 107,7 53,8 215,3 110 kcal/porci
bílkoviny g 4,8 2,4 9,7 -
sacharidy g 14,2 7,1 28,4 -
     z toho cukry g 13,2 6,6 26,3 -
tuky g 3,3 1,7 6,6 -
     z toho   - - - -
     nasycené mastné kyseliny (SFA) g 2,3 1,2 4,6 ≤ 6 g/100 g
     transmastné kyseliny (TFA) g 0 0 0 ≤ 0,4 g/100 g
vláknina g 0,5 0,2 1,0  
sůl g 0,2 0,1 0,4 ≤ 1 g/100 g
přidaný cukr g 0 0 0 ≤ 20 g/100g

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (snack).