Co Vás přesvědčilo zapojit se do „Vím, co jím“ jako odborný garant?

Iniciativa, která vede laickou veřejnost ke zdravému životnímu stylu nenásilným, velmi příjemným stylem a je postavena na vědeckých kritériích. Baví mě být součástí projektu, který má pro mne jako odborníka ale i jako konzumenta smysl.

Jakou pozici má podle Vás logo „Vím, co jím“ na trhu mezi všemi ostatními značkami potravin?

Jasně deklaruje potravinu s vhodným složením. Logo “Vím co jím” je unikátní v tom, že sleduje hned několik rizikových složek (obsah soli, cukru, trans tuků, vlákniny, nasycených mastných kyselin) a vychází z kritérií Světové zdravotnické organizace.

Jaký největší problém spatřujete v souvislosti s kvalitou potravin v Česku?

Snaha většiny české populace je na jídle ušetřit. Za kvalitní potraviny je potřeba si mnohdy připlatit. Méně znamená v tomhle případně rozhodně více.

Co se Vám na logu „Vím, co jím“ líbí? A v čem si myslíte, že má ještě rezervy?

Grafická podoba loga je velmi povedená:)) A fakticky se mi líbí, že díky logu lze v obchodě vybrat vhodný produkt bez složitého luštění složení. Rozhodně jsem pro, aby se označení “Vím, co jím” stále rozšiřovalo na čím dál větší spektrum potravin.